Danas ističe rok, zbog blokada i nedostatka novca CIK BiH poništava dio javnih nabavki za izbore

Centralna izborna komisija BiH je u 10 sati zakazala sjednicu na kojoj će morati poništiti određene odluke koje se tiču nabavke određenih materijala. CIK se našao u nezavidnoj poziciji jer vlast na državnom nivou nije osigurala 12,5 miliona KM potrebnih za pripremu i provođenje izbora. Rok ističe danas.

Kako su naveli u jučerašnjem saopćenju sredstava nisu osigurana u zakonom propisanom roku što je proizvelo određene radnje koje mogu ugroziti izborni proces pa će morati poništiti već provedene postupke javnih nabavki.

Također na sjednici će se naći i Prijedlog Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog rada i rada u dane državnih praznika.

Riječ je o zahtjevu nadležnim institucijama u BiH o pružanju pomoći u pogledu upućivanja na rad u CIK BiH određenog broja službenika, uvođenje prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog rada i rada u dane državnih praznika, a zbog nemogućnosti da, kao uvijek do sada, angažira se dodatno osoblje za rad u Sekretarijatu Centralne izborne komisije BiH.

Na dnevnom redu je Prijedlog Odluke o poništenju postupka za štampanje i pakovanje privremenih i konačnih biračkih spiskova, štampanje koverata i oznaka za biračka mjesta, štampanje obrazaca za biračka mjesta, izborne komisije i Glavni centar za brojanje i štampanje postera za biračka mjesta i izborne komisije, izrada fascikli sa vodenim žigom i štampanje certifikata za dodjelu mandata.

Copy

Također Prijedlog Odluke o poništenju postupka nabavka ambalažnog materijala (PVC vreće) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, nabavka ambalažnog materijala (kartonske kutije) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Avaz

Prethodni članakOvo su države svijeta koje su privremeno zabranile izvoz hrane
Sljedeći članakVoditeljica priznala da se bavi prostitucijom: Evo o kome je riječ