Portal 072info

Danas izbor najboljeg sportiste u BiH

Izbor najboljeg sportiste BiH biće održan danas u u Sarajevu, a organiziraju ga “Nezavisne novine” i BHRT. Pokrovitelj izbora je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, a partner Olimpijski komitet BiH. 

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija a stručnim žirijem ove godine predsjedava nogometaš Refik Šabanadžović.

“Veliko je zadovoljstvo ali i velika odgovornost je biti na čelu žirija i odlučivati ko će biti nagrađen. Ipak, vjerujem da je žiri i ovog puta ostao dosljedan tome da nagradu dobiju oni najbolji i da ćemo zajedno sa njima još jednom proslaviti njihove uspjehe”, kazao je Šabanadžović i dodao da će konačnu odluku žiri donijeti na posljednjoj sjednici u Sarajevu, nekoliko sati prije početka manifestacije.

Osim najboljeg sportiste i sportistkinje biće uručene nagrade za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide i nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide.

O dobitniku Nagrade čitalaca su odlučivali čitaoci “Nezavisnih novina, a izabrali su bh. džudistu Haruna Sadikovića.

“Drago nam je da je i ove godine Izbor privukao mnogo interesovanja a za nas kao organizatora, ovogodišnja manifestacija ima poseban značaj jer “Nezavisne novine” slave vrijedan jubilej, 20 godina postojanja. Ponosni smo što je Izbor doživio i svoje jubilarno 15. izdanje. Hvala predsjedavajućem Draganu Čoviću na sponzorstvu, OK BiH, medijima i svima koji nam pružaju podršku svih ovih godina”, rekla je članica Uprave “Nezavisnih novina” Diana Radić.

Ceremonija proglašenja najboljih će biti direktno prenošena na BHRT-u, te putem portala bhrt.ba i nezavisne.com.

“Nije mala stvar proslaviti 20 godina uspješnog rada, a nekako se poklopilo da i Izbor slavi vrijedan jubilej. Kada smo bili na početku ove priče bilo je mnogo onih koji su sumnjali, govorili su da će sve ovo biti kratkog vijeka. A evo nas sada, Izbor je svake godine sve jači i bolji i nimalo ne sumnjam da ćemo i narednih godina nastaviti u istom ritmu”, kazao je generlani direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.

Gosti događaja će biti, osim brojnih sportskih legendi, gostiju iz sportskog, političkog i javnog života BiH, predstavnica BiH na Evroviziji Dalal Midhat-Talakić.

bhrt.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box