Portal 072info

Danas izricanje presude Zijadu Turkoviću i drugima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

607_20131114161015_zijad_turkovic_sudjenje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Sud BiH je potvrdio 16. juna 2011. godine optužnicu u predmetu Zijad Turković i drugi, koja optuženog Zijada Turkovića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, teško ubistvo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pored njega Sud BiH tereti optuženog Sašu Stjepanovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Pored njega tu je i optuženi Nijaz Zubana koji se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo, kao i optuženog Muamera Zahitovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, pranje novca, optuženog Hilmiju Mašovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pored svih njih, Sud BiH, tereti i optuženog Milenka Lakića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo, teško ubistvo, te zajedno s njim optuženog Fadila Aljovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, ubistvo.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME