Portal 072info

Danas izricanje presude Zijadu Turkoviću i drugima

607_20131114161015_zijad_turkovic_sudjenje

Sud BiH je potvrdio 16. juna 2011. godine optužnicu u predmetu Zijad Turković i drugi, koja optuženog Zijada Turkovića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, teško ubistvo.

Pored njega Sud BiH tereti optuženog Sašu Stjepanovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Pored njega tu je i optuženi Nijaz Zubana koji se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo, kao i optuženog Muamera Zahitovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, pranje novca, optuženog Hilmiju Mašovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda.

Pored svih njih, Sud BiH, tereti i optuženog Milenka Lakića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo, teško ubistvo, te zajedno s njim optuženog Fadila Aljovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, ubistvo.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box