DANAS: Osmijeh na lice molim!

DANAS: Osmijeh na lice molim!

rsz_smijeh

Pa znate li šta je simbolika današnjeg dana? Pa to je onaj najljepši osjećaj, gest i radnja koju čovjek ima u svom životu, a to je osmijeh.

Osmijeh je nešto što vaš život zaista mora doživjeti, što vi kao osobe morate imati potrebu za osmijehom i oo što čini vaš svaki dan. 

Koliko god vaše nerapsoloženje bilo istaknuto u vašem životu moraju postojati ljudi zbog kojih ćete se nasmijati, moraju postojati trenuci kojih se sjećate i time vas izazvali na osmijeh i na popravak raspoloženja. 

Do 2001. godine, ova radnja, smijeh se „slavio“ i obilježavao svake druge nedjelje u januaru, no od tada je termin promijenjen i smijeh se slavi prve nedjelje u maju, što ipak ne znači da se ne trebamo smijati svaki dan. Možda je baš ovo vrijeme pogodno za najviše smijanja, obzirom da se proljeće probudilo i stiglo mnogo ljepše vrijeme, a vi ste se sigurno zaljubili. 

Ovaj čuveni dan smijeha „smislio“ je dr. Madan Kataria i to davne 1998. kao pozitivni pokret za mir u svijetu i izgradnju globalne svijesti o bratstvu i prijateljstvu kroz smijeh, što je zaista i tačno i priznato. Velika popularnost i prihvatljivost ovog pokreta brzo je rasla i postajala kako poznatija tako i značajnija, pa samim tim, danas postoji više od 6 000 klubova smijeha, u više od 65 zemalja svijeta. 

Želite li da se i u vašem gradu otvori klub smijeha?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE