Portal 072info

Danas pojačane aktivnosti policije u blizini škola

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom početka nove školske godine, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će, kao i prethodnih godina, u okviru svojih nadležnosti, poduzimati pojačane mjere i radnje u blizini škola i na pješačkim prelazima, kako bi se školarcima obezbijedila veća sigurnost na ulicama i pješačkim prelazima, na njihovom putu do škole.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na raskrsnicama i pješačkim prelazima policijski službenici će vršiti regulaciju saobraćaja i svojim prisustvom preventivno djelovati, kako bi svi vozači uz dodatni oprez i poštujući saobraćajne propise, omogućili bezbjedan prelazak učenika na pješačkim prelazima i njihovo bezbjedno kretanje u gradskim ulicama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Policijske patrole će u svom redovnom radu, u skladu sa izdatim naredbama i zadacima, prvenstveno raditi na suzbijanju pojave brze vožnje u urbanim sredinama, posebno u blizini škola, te represivno djelovati i sankcionisati nesavjesne vozače, koji se ne budu pridržavali ograničenja brzine i pravila kod pješačkog prelaza u urbanim sredinama.

Prilikom kontrola u saobraćaju policijski službenici će vozačima ukazati na povećano prisustvo učenika na gradskim i prigradskim ulicama, upozoriti ih na obavezu poštivanja ograničenja brzine vožnje, te ih upozoriti na dodatni oprez, a uslučajevika činjenja prekršaja sankcionisati vozača.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovom prilikom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog želi sretan i uspješan početak nove školske godine učenicima svih škola na području našeg kantona, a naročito školarcima prvačićima.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME