Portal 072info

Danas pronađeno tijelo Vjekoslava Božanovića

Pripadnici GSS u BiH, ISS Mostar i HGSS Mostar i ronilačkog kluba „Extreme Explorer“ iz Mostara danas su u jezeru Salakovac pronašli tijelo Vjekoslava Božanovića (1991.) iz Donjeg Novog Sela (Republika Hrvatska), koji je juče, upravljajući putničkim automobilom „Škoda Fabia“, u mjestu Bijela, na magistralnom putu M-17, sletio u jezero.

6
Tijelo je locirano nedaleko od mjesta gdje je pronađeno vozilo, a na lice mjesta stigli članovi porodice poginulog. Na licu mjesta su i Nevenko Herceg, premijer HNK-a , Slađan Bevanda, ministar MUP-a, Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, te Tomislav  Martinović, dopredsjedavajući Skupštine HNK.

U ovoj teškoj nesreći, osim vozača Božanovića, smrtno su stradali saputnici u vozilu Antonija Šarić (1993.), Tena Vračević (1996.), Domagoj Roso (1995.) dok je lakše tjelesne povrede zadobio Stjepan Bošković (1994.), svi državljani Republike Hrvatske.

Iz jezera Salakovac sinoć su izvađena tijela Antonije Šarić, Tene Vračević i Domagoja Rose, dok tijelo Vjekoslava Božanovića za sada nije pronađeno.

Nesreća se dogodila u subotu ujutro oko 10 sati, kada je vozilo marke „Škoda Fabia“, vinkovačkih registarskih oznaka, prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Stradali su bili studenti Sveučilišta u Mostaru i bili su na putu za Hrvatsku, kako bi s porodicama proveli predstojeće praznike.

Fokus.ba

Podijelite članak