Portal 072info

Danas saslušanje osumnjičenih za ubistvo u Zenici

Istražni policijski tim Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) uhapsili su T.O. i M.M. zbog osnova sumnje da su sudionici u teškom krivičnom djelu ubistva četrdesetšestogodišnje Fuade Mahmić iz Plahovića kod Zenice.

“Oni su sinoć predani Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a na daljnji postupak i danas će pred nadležnom tužiteljicom Jelenom Bošnjak biti saslušani, nakon čega će se odlučiti o daljnjem postupku”, kazala je Feni portparol Tužilaštva Mirna Poljac.

Tek nakon saslušanja u Tužilaštvu, danas će zvanično biti saopćeni rezultati istrage i okolnosti pod kojima je izvršeno ubistvo, te način na koje je izvedeno.

Nakon obdukcije tijela nastradale žene preliminarni nalaz kazuje da je ubistvo izvršeno ubodima oštrog predmeta, najvjerovatnije noža, te da je ubijena osoba pružala otpor napadačima.

Istražni policijski tim MUPZDK-a je tokom protekla dva dana uradio opsežne istražne aktivnosti, koje su u rekordnom roku dale i konkretne rezultate na pronalasku osoba osumnjičenih za zločin, kao i pronalaska mjesta na kojem je izvršeno ubistvo.

federalna.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box