Portal 072info

Danas se kompletira prvo kolo drugog kruga

607_20130912095118_eurobasket2013

Sa današnje tri utakmice iz Ljubljane će se kompletirati prvo kolo u drugom krugu Eurobasketa. Na parket će reprezentacije koje su svrstane u skupinu F, koja je nastala križanjem grupa C i D nakon prvog kruga.

Prvi na parketu su u terminu 14:30 reprezentacije Finske i Hrvatske. Fincima se prije početka prvenstva davalo malo šanse da prođu u drugi krug. Ipak, Skandinavci su slavili protiv Turske, Švedske, Rusije i Grčke, dok su jedini poraz upisali protiv Italije. U drugi krug Finci su prenijeli tri boda, koliko i njihov protivnih Hrvatska. Naši zapadni susjedi su otvorili prvenstvo porazom od Španije, ali su onda redom padali Gruzija, Poljska, Slovenija i Češka.

Derbi drugog kruga će se igrati danas sa početkom u 17:45, a na parket će Grčka i Španija. Pretendenti za titulu su pokazali da ni njihova igra nije bez mana. Španija je poražen u sjajnom meču protiv Slovenije, a u ostalim mečevima su slavili sa lakoćom. Grčka je sa druge strane pod imperativom pobjede, budući da su se u drugi krug plasirali kao trećeplasirani iz svoje grupe. Italija i Finska su bili bolji od njih, ali su pobjede protiv Rusije,Turske i Švedske bile dovoljne za drugi krug.

Domaćin turnira Slovenija je odlučila sve svoje mečeve igrati u terminu od 21 sat, a ta je odluka naišla na negodovanje ostalih selekcija. Domaćin turnira će u zadnjoj utakmici kola igrati sa Italijom. Slovenci su na početku Eurobasketa pokazali sjajnu košarku, te su slavili u prva tri kola protiv Češke, Španije i Gruzije, ali su uslijedila dva poraza, od Hrvatske i iznenađujući od Poljske u zadnjem kolu. Njihov današnji protivnik Italija je jedina selekcija koja na prvenstvu nije zabilježila poraz. Italijani su slavili protiv Rusije, Turske, Finske, Grčke i Švedske.

Sve ove mečeve uz direktan prenos možete gledati na kanalu Federalne televizije.

federalna.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box