Portal 072info

DANAS SVI U GRADSKU ARENU: Igra “čelična rukometna mašina”

RK CELIK - RK GORAZDEDanas u 17.00 sati u Gradskoj areni Zenica je novi rukometni okršaj, ovoga puta izmeĐu domaće “čelične rukometne mašine” – RK “Čelika” i kažu ove godine jedne od najjačih premijerligaških ekipa i konkurenta za naslov prvaka – RK Dervente. Igra se drugo kolo za Kup BiH, a samo jedna od ove dvije ekipe – ide dalje.

– Sinoć su svi naši igrači bili na okupu i održali su dobar trening u Gradskoj areni, pod nadzorom trenera Zdenka Antovića i Seldina Rizvanović. Povrede još uvijek “vuku” Mirza Dervenčić i Mirza Hurem, ali kažu da će “stisnuti zube” i dati sve od sebe do nove pobjede i prolaza ka finalnom dijelu Kupa BiH. Jedino je neizvjestan nastup pouzdanog lijevog krila Milana Duvnjaka, koji je, zbog gripe, u posljednja tri dana prikovan za postelju. Atmosfera u timu “Čelika” je, uprkos svemu, odlična. Ovi su momci “heroji Zenice” i ja sam siguran da će oni i povrijeđeni i bolesni – ponovo ginuti na terenu za svoj tim protiv snažne “Dervente” – izjavio je predsjednik Kluba Pane Škrbić.

– Zato pozivamo sve ljubitelje sporta, sve Zeničane koji vole svoj klub i svoj grad – da večeras, 6. novembra u 17.00 sati dođu u Gradsku arenu i maksimalno podrže ovaj tim koji i uz najslabije uslove postiže najbolje sportske rezultate u svojoj istoriji. Oni zaslužuju vaše poštovanje i podršku! Zato svi večeras dođite u Gradsku arenu! – dodaje predsjednik Škrbić.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box