Danas u Sarajevu okupljanje građana nakon ubistva mlade doktorice Spahić

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Okupljanje građana u centralnoj ulici Maršala Tita u Sarajevu zakazano je za danas s početkom u 18 sati, a povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila preksinoć u kojoj je nastradala mlada doktorica Azra Spahić. 

Nakon nesreće u kojoj su poginule mlade studentice 2016. godine Selma Agić i Edita formirana je Facebook grupa “Vi ovo dozvoljavate – Za Editu i Selmu”, a objava o današnjem okupljanju je objavljena na ovoj grupi. 

– I danas ponavljamo ono što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Poslije nepovratno otetih života, za sve ovo je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju – istaknuto je.

Podsjetimo, u nesreći su povrijeđene S.A. (1997.) i S.E. (2002.). Spahić je preminula na licu mjesta.

Nesreća se dogodila u 23:30 sati, a kako je prvi “Avaz” saznao, vozač je Armin Berberović koji je upravljao vozilom marke Mercedes.

Iz MUP-a KS je utvrđeno da je ovaj mladić imao alkohol u krvi, da nije imao položen vozački ispit i da je vozio brže od ograničenja,

Kako je prvi saznao portal „Avaza“, Berberoviću su više puta izdavani prekršajni nalozi zbog kršenja saobraćajnih propisa.