Portal 072info

Danas u Sarajevu i Travniku mitinzi podrške za mir u Siriji i svijetu!

Mitinzima podrške u Sarajevu i Travniku danas će iz naše domovine biti poslana poruka mira i pozvan svijet da pomogne Siriji.

Na Trgu djece Sarajeva u 15.00 sati okupit će se predstavnici kulturnih udruženja, organizacija civilnog društva, akademske i vjerske zajednice u BiH i brojni građani. Miting podrške će u isto vrijeme biti organizovan u Travniku na Trgu Leipziga

Istaknuti član Jevrejske zajednice u BiH Eli Tauber smatra da narodi u BiH imaju moralnu obavezu da dignu glas i kažu da trebaju da prestanu sva razaranja i ubijanja ljudi.

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod” Senadin Lavić istakao je miting je dizanje glasa za mir među narodima svijeta, posebno za mir na Bliskom istoku. Naveo je da slike ljudi, djece, mrtvih tijela podsjećajuna stravično iskustvo iz BiH na kraju 20. stoljeća.

U ime HKD ”Napredak” Mato Zovkić pojasnio je da je inicijativa došla iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH koji su zamolili i predstavnike drugih vjerskih zajednica da se pridruže. Istakao je da su se rado odazvali i da je vrijeme uspostave mira u svijetu.

Travnik se pridružuje Sarajevu

Udruženje „Prijatelji djece MAYA“ poziva sva udruženja, klubove, studentske asocijacije, medije i građane Travnika da se pridruže Sarajevu i dođu na miting podrške za mir u Siriji i svijetu koji će održati danas u 15:00 sati na Trgu Leipziga u Travniku.

Mitinzima podrške Sarajevo i Travnik se priključuju aktivnoj svjetskoj kampanji #StandWithAleppo.
Tntportal.ba
Podijelite članak

Počitajte još

UN: Nastavljena evakuacija iz istočnog dijela Aleppa

Redakcija