Dani kada je Ćiro zaludio BiH: Utakmice i presica koje se neće nikad zaboraviti

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću. Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operisan je i zbog melanoma u početnoj fazi.

U septembru 2019. teška se bolest još jednom vratila i Ćiro je izgubio bitku.

ČITAJ JOŠ:  Ćiro o bolesti: Rak je otišao na najopasnije mjesto. Trpim velike bolove

Ćiro je vodio četiri reprezentacije (Švicarsku, Hrvatsku, Iran i BiH). Najveći uspjeh ostvario je 1998. godine kada je s Hrvatskom bio treći, s reprezentacijom BiH bio je blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo, a ispao je u dokvalifikacijama 2009. godine od Portugala s dva puta po 0:1.

Reprezentaciju BiH vodio je od jula 2008. godine do decembra 2009. godine i ostavio je veliki trag te je jedan od najzaslužnijih za stvaranje generacije koja je kasnije zaigrala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

ČITAJ JOŠ:  Ulica u Travniku dobit će ime po Ćiri Blaževiću

BiH se danas oprašta od Ćire prisjećajući se velike pobjede protiv Belgije i legendarne presice nakon Estonije. Belgiju je BiH pobijedila u gostima 4:2, a s te utakmice posebno se pamte izjave komentatora Marjana Mijajlovića i slavlje Ćire s navijačima usred utakmice.

Estonija je u Zenici pala sa 7:0, a Ćiro je nakon utakmice “napao” igrače koji su zabili šesti i sedmi gol. “Laž je osobina budala, 22 su svjedoka da sam danas na ručku rekao: “Je.at ćemo im majku, dat ćemo im pet komada, a dvojica što su dali šesti i sedmi gol Ibra (Ibričić) i ovaj drugi će odgovarati, vjerujte mi”, prisjetio se Index.

ČITAJ JOŠ:  Preminuo Ćiro Blažević

Ko

GODISNJICA
MARKETING