Dani maline i meda u Žepču ugostit će više od 90 izlagača

Šesti tradicionalni sajam poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” održat će se 15. i 16. jula na Gradskoj tržnici u Žepču. Glavni događaji i otvaranje sajma bit će upriličeno u petak, 15. jula, u 10 sati. U fokusu manifestacije je promocija poljoprivrednih proizvoda te podizanje javne svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

Kako navode organizatori, Razvojna agencija Žepče, više od 90 izlagača iz Bosne i Hercegovine predstavit će svoje proizvode i novitete u oblasti proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

U sklopu sajamske manifestacije “Dani maline i meda”, prvog dana sajma, u 18 sati će se održati i poslovni susreti poljoprivrednih proizvođača, edukativna predavanja za proizvođače i pružatelje usluga u turizmu te Gastro show “Malina i med”.

Za sve posjetioce bit će organizirana nagradna tombola i osvježenje (Foto: RAŽ)

Osim izlagača, na sajmu će prisustvovati i predstavnici lokalnih vlasti, ministarstava, donatori te projektni partneri iz Republike Hrvatske i Crne Gore.

Nadamo se da će te prepoznati važnost ove manifestacije, i posjetiti nas u subotu te dati svoju podršku promociji domaće poljoprivredne proizvodnje i domaćih brendova“, poručili su organizatori.

Za sve posjetioce bit će organizirana nagradna tombola i osvježenje, a moći će probati i vojnički grah. Kapija sajma zatvara se u subotu, 16. jula u 14 sati. 

agroklub.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE