Danis Tanović predložio da filmski radnici nazovu Novalića i kažu da im je “Asim rekao” da se jave

Screenshot 4 95

Bh. oskarovac Danis Tanović objavio je interesantnu poruku na Twitteru. Tanović je predložio da se filmski radnici obrate federalnom premijeru Fadilu Novaliću. “Predlažem članovima Udruženja filmskih radnika da i mi nazovemo Fadila i kažemo da nam je rek’o Asim da se javimo”, napisao je Tanović.

On je pritom očito mislio da vijest koja je danas objavljena sa suđenja premijeru FBIH Fadilu Novaliću i drugima na Sudu Bosne i Hercegovine u aferi “Respiratori”. Danas su, podsjetimo, čitane poruke koje su razmjenjivali učesnici ove grupe.

U jednoj od poruka Fikret Hodžić, vlasnik kompanije “Srebrena malina”, piše: “Selam gospodine Novaliću, Asim mi je rekao da vam se javim u vezi s respiratorima, pa kad budete imali minutu”.

Većina građana i medija odmah je pomislila da je riječ o Asimu Sarajliću, dugogodišnjem visokopozicioniranom kadru SDA poznatom po “sređivanju” stvari. Sarajlić je danas ovo kratko prokomentirao riječima: “Ima više Asima”.

Inače, ova Tanovićeva šaljiva poruka otkriva gorku realnost, da to je da je u BiH teško bilo šta “završiti” bez veze, odnosno “štele”.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakStručnjaci strahuju da je u Indiji više od pola milijarde zaraženih koronavirusom
Sljedeći članakVremenska prognoza za naredne dane: Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?