Danska škola nogomet na terenima Kamberovića polja

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Zenici, od  26. do 30. augusta 2013.  godine, na terenima Kamberovića polja   organizovat će se „Danska škola nogometa“. Zenica je petnaset godina član asocijacije  otvorenih gradova koji implementiraju  školu fudbala.Ove godine  u projekat su pored djevojčica i dječaka uzrasta od 5 do 12 godina, uključeni  i njihovi roditelji,  Društvo pedagoga  fizičke kulture, muški i ženski nogometni klubovi.Projektom će biti obuhvaćeno 192 djece, 12 trenera i 12 asistenata.

Cilj projekta je da se kroz igru, kao potrebu djece,  u sport uključi što više dječaka i djevojčica. Sportska oprema za trenere, djecu i organizaciju koja će biti na raspolaganju,  nakon  završetka projekta  ravnomjerno će  biti raspoređena  zeničkim klubovima.

Općina Zenica je pokrovitelj manifestacije. Obezbijedila je  tehničke uslove za održavanje  otvorene zabavne škole nogometa.  Jedina je lokalna zajednica u  BiH  koja je prihvatila da samostalno implementira projekat,  dajući na taj način podršku i doprinos  razvoju sporta u općini Zenica i šire.