Portal 072info

DANSKI INSTITUT ZA REPUTACIJU: Kanada, Norveška i Švedska najuglednije zemlju u svijetu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema rezultatima studije koju je proveo danski Institut za reputaciju sa sjedištem u Kopenhagenu, zemlje sa najboljom reputacijom i imidžom u svijetu su Kanada, Norveška i Švedska, prenosi Anadolu Agency.

Prema rezultatima studije koju je proveo danski Institut za reputaciju sa sjedištem u Kopenhagenu, zemlje sa najboljom reputacijom i imidžom u svijetu su Kanada, Norveška i Švedska, prenosi Anadolu Agency (AA).

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Izvještaj, u kojem je ispitano 48.000 osoba u zemljama G8 i 30.000 iz zemalja izvan te skupine, pokazao je da je Kanada zemlja sa najboljim ugledom u svijetu, odnosno da je to najprivlačnija zemlja.

U ovoj studiji ispitanici su odgovarali na pitanja da li imaju “dobar osjećaj” o određenoj zemlji i koja od ponuđenih zemalja posjeduje “dobar ugled” u svijetu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nakon Kanade, zemlje sa najvećim ugledom u svijetu su Norveška, Švedska, Švicarska, Australija, Finska, Novi Zeland, Danska, Holandija i Belgija.

Također, među najboljih 20 se nalaze i Irska, Austrija, Velika Britanija, Italija, Njemačka, Japan, Španija, Portugal, Francuska i Singapur.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Inače, od 20 zemalja sa najboljim uglednom u svijetu, njih 15 su evropske čime se može zaključiti da Evropa kao kontinent ima vrlo dobar ugled u svijetu.

Inače, danski institut posljednjih nekoliko godina objavljuje pomenuti izvještaj kako bi pomogao zemljama da poboljšaju njihov međunarodni ugled.

fokus.ba

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6