Portal 072info

Dao otkaz radnici jer je otvorila trudničko bolovanje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Policijski službenici Policijske stanice Bosanska Kostajnica su jučer Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Povreda osnovnih prava radnika“ i „Povreda prava iz socijalnog osiguranja“ protiv S.R. (1984) iz Bosanske Kostajnice, saopćeno je iz MUP-a RS, prenosi novinska agencija Patria.

Naime, osumnjičeni je počinio krivično djelo na način da je u toku 2015. godine kao vlasnik trgovinske radnje u Bosanskoj Kostajnici, nakon otvaranja trudničkog bolovanja radnice M.M. izvršio popis robe, zatvaranje trgovinske radnje te je sa istim danom donio rješenje o prestanku ugovora o radu oštećene.

S obzirom da osumnjičeni u svom vlasništvu ima još tri trgovinske radnje Inspekcija rada je u toku mjeseca novembra 2015. godine donijela rješenje kojim se nalaže da osumnjičeni oštećenu primi u radni odnos, odnosno da zaključi ugovor o radu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osumnjičeni do momenta prijave nije postupio po rješenju Inspekcije rada, te je postupio protivno Zakonu o radu, stoji u saopćenju MUP-a RS.

vijesti.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)