Portal 072info

Đapo u Neumu: Sezona može biti spašena, turisti se moraju pridržavati svih mjera

1DE0B8D0 0A70 4CD0 8407 EDA69143E110
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetila je Neum gdje ju je predsjednik Udruženja turističkih radnika Davor Krešić informirao o aktuelnoj situaciji u jedinom bh. gradu na moru.

Turistički radnici su zadovoljni brojem posjeta, jer su u ovom trenutku popunjeni svi hotelski kapaciteti, ali i privatni smještaj, i to većinom gostima iz BiH.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Iako su se turistički radnici pred početak ljeta pribojavali da će ovogodišnja sezona propasti zbog pandemije koronavirusa, ako bude nastavljen ovakav trend posjeta Neumu, ona bi u značajnoj mjeri mogla biti spašena.

– Zadovoljna sam zbog činjenice da će ovogodišnja turistička sezona, kako su me izvijestili turistički radnici, biti spašena. Lično sam zadovoljna viđenim u Neumu, grad je pun turista. No, i pored toga, još jednom bih apelirala na sve turiste da se striktno pridržavaju svih propisanih mjera s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. Iako se na sve moguće načine borimo da spasimo turističku sezonu u cijeloj BiH, ipak nam je važnije da sačuvamo zdravlje i živote građana – naglasila je ministrica Đapo.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ona je još jednom pozvala građane da, poštujući mjere kriznih štabova, godišnje odmore planiraju provesti u BiH i podsjetila da su svjetska istraživanja pokazala da je hotelski smještaj u BiH na nivou najrazvijenijih svjetskih zemalja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću. 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 23
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Broj zaraženih koronom u BiH premašio 50.000 osoba

DHA - Portal 072info

Koja je razlika između koncerta, navijačke tribine i predizbornog skupa?

DHA - Portal 072info

Građani biraju: Lockdown i krah ekonomije ili poštivanje mjera i normalniji život

DHA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6