Darko Lazić napravio štetu od 15.000 KM i slupao dva parkirana vozila

dar

Darko Lazić doživio je saobraćajnu nesreću u ponedjeljak navečer, kada mu je u mjestu Prhovo, između Pećinaca i Šimanovaca, pukla guma, zbog čega je udario i srušio banderu.

Vozilo marke “mercedes”, kojim je pjevač upravljao, u vlasništvu je njegove vjerenice Marine Gagić, a prilikom udesa oštećena su još dva auta. Na njih je, prema riječima izvora koji se našao tu u trenutku, pala bandera u koju je Lazić udario, tako da će on morati da plati svu štetu. Prema prvim procjenama, to će ga koštati više od 15.000 KM, a morat će i da plati kaznu zbog saobraćajnog prekršaja, piše Kurir.

Automobil je u vlasništvu je od pjevačeve vjerenice
Automobil je u vlasništvu je od pjevačeve vjerenice

Jedina olakšavajuća okolnost za pjevača jeste to što je krivicu prihvatio njegov prijatelj koji je s njim bio u autu, tako da Lazića nadležni organi ne terete za to što nema vozačku dozvolu i što auto nije registriran. 

Mnogi smatraju da bi pjevač trebao imati više odgvornosti u saobraćaju obzirom na to da je doživio tešku nesreću u novembru 2018. godine, kada je jedva preživio i nedjeljama bio u komi. Nakon toga Lazić je više puta uhvaćen kako krši zakon za volanom iako nema vozačku dozvolu.