Portal 072info

Datum objave rezultata popisa stanovništva trebao bi biti poznat do kraja mjeseca

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Monitoring tim Eurostata, na čelu sa Piterom Everastom, dolazi u BiH prvog februara, kako bi razgovarali o objavljivanju rezultata popisa stanovništva. Kako TV1 saznaje, datum objave rezultata popisa trebao bi biti poznat do kraja mjeseca.

Sjednica centralnog popisnog biroa bit će održana do kraja januara, a na njoj bi trebao biti dogovoren datum početka objave rezultata popisa, najavili su iz Agencije za statistiku BiH. Osim toga, bit će objavljena i usaglašena metodologija rada.
 
 “Agencija je dobila informaciju iz Eurostata da prvog februara dolazi u posjetu Agenciji za statistiku gospodin Piter Everas. Tom prilikom, on će se sastati sa menadžmentom tri statističke institucije. Teme koje su najavljene su popis, upoznavanje sa novim rukovodstvom. Imamo informaciju i da će se sastati sa koordinatorom za popis Vijeća ministara BiH Adilom Osmanovićem,” izjavila je Mirsada Adembegović, glasnogovornica Agencije za statistiku BiH.
 
Ali EU ne može ponuditi konkretna rješenja, nego samo dati preporuke. No, samim tim što su iz Evropske komisije sami inicirali posjetu monitoring tima, jasno je da će tražiti da BiH okonča zastoj u ovoj oblasti. Upozoravaju da ne možemo podnijeti aplikaciju za članstvo, dok ne budu objavljeni rezultati popisa.
 
Krajnji rok objave svih rezultat popisa je 1. juli 2016. godine.

vijesti.ba

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6