Screenshot 1 100
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 24, 2021 @ 17:20
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Španski golman koji brani za Manchester Uniteda David De Gea otkrio je važnost Cristiana Ronalda u svlačionici Crvenih đavola rekavši kako se mladi igrači svakog dana mogu ugledati na njega te da je on izuzetno značajan za klub na svim poljima.

De Gea u prvi plan istakao utjecaj koji Portugalac ima na ostatak ekipe, a on je u prva četiri meča za novi/stari tim postigao četiri pogotka.

Prvo je protiv Newcastlea postigao dva pogotka, a nakon toga i protiv West Hama u Premiershipu, a u listu strijelaca upisao se i u Ligi prvaka protiv Young Boysa.

“Iskustvo koje ima, ambicija, ma to je naprosto nešto nevjerovatno… On je legenda kluba, a kakva je klasa od igrača vidjelo se već na prvim mečevima. Mnogo nam znači na svim poljima”, rekao je De Gea i nastavio:

“Mladi igrači imaju priliku da ga vide svaki dan u teretani. Koliko čovjek vodi računa o svom tijelu, o oporavku i svemu što je potrebno… On je pravi uzor i sreća za nas je što ga imamo u timu”

United je odlično otvorio ovu sezonu u Premiershipu i nakon pet odigranih mečeva imaju 13 bodova, koliko imaju i Chelsea i Liverpool, s tim da pomenuta dva tima imaju nešto bolju gol-razliku.

Naredni meč Manchester United igra protiv Aston Ville.

LIDER