Portal 072info

Decenijama je išla u solarijum, uvjerena da su ljudi ljubomorni na njen ten: Evo šta joj se dogodilo

Prije četiri godine je prvi put primijetila neku bjeličastu masu na nosu, ali je riješila da je ignoriše. To je trajalo godinama, a onda je izbočina počela da krvari i nikako nije htjela da zaraste. Ona je, međutim, i pored toga čekala nevjerovatnih sedam mjeseci prije nego što se obratila ljekaru

Joe Irving (32), stjuardesa iz Blekpula, Velika Britanija, počela je da intenzivno ide u solarijume kada je imala samo 14 godina, i koristila ih je pet puta nedjeljno!

21942o2Kada je ostala trudna, i dalje je nastavila sa praksom korišćenja solarijuma, jer je u međuvremenu razvila tanoreksiju (zavisnost od solarijuma).

Prije četiri godine je prvi put primijetila neku bjeličastu masu na nosu, ali je riješila da je ignoriše. To je trajalo godinama, a onda je izbočina počela da krvari i nikako nije htjela da zaraste. Ona je, međutim, i pored toga čekala nevjerovatnih sedam meseci prije nego što se obratila ljekaru.

– I dalje bih to ignorisala da nije bilo mog dečka koji me je molio da se posavjetuje s nekim – kaže Joe.

Kada se obratila ljekaru, on joj je rekao da ne bi trebalo da je u pitanju nešto opasno, te da samo prati šta će se događati, i da se javi ukoliko dođe do novih promjena.

– Pošto nije paničio, smatrala sam da nemam razloga za brigu – rekla je Joe medijima. Par mjeseci kasnije, ipak je riješila da potraži i drugo mišljenje, a taj ljekar joj je gotovo odmah ustanovio rak kože.

Hitno je operisana, a dio kože koji joj je skinut sa nosa zamijenjen je kožom sa ušiju.

Danas je potpuno zdrava, i kako kaže, ne gleda na rak kao na tragediju, već kao na poziv za buđenje:

– Prijatelji su mi se stalno smijali, i u šali govorili da bolujem od tanoreksije jer decenijama nisam vidjela svoju prirodnu boju kože. Ja sam bila ubijeđena da su samo ljubomorni na moj ten. Kada danas pogledam svoje stare fotografije, uviđam da sam izgledala užasno, i više mi nikada neće pasti na pamet da idem u solarijum – zaključuje na kraju Joe.

dnevnik.rs

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box