Dečko Lidije, koju je ubio bivši muž Zlatan: Neka sudije dođu na sahranu i pogledaju u kovčeg i siročadi u oči

Dečko Lidije, koju je ubio bivši muž Zlatan: Neka sudije dođu na sahranu i pogledaju u kovčeg i siročadi u oči

Volio bih da sudije i socijalni radnici dođu na Lidijinu sahranu da dobro pogledaju njen kovčeg. Oni su pustili Zlatana Vasiljevića jer su vjerovali da je dobar čovjek. Zbog toga je Lidija sada mrtva – rekao je jučer Danijel Mondelo, sa kojim je u vezi bila Lidija Miljković koju je 8. juna, ubio njen bivši muž u Vićenci.

Mondelo, radnik jedne ugostiteljske kuće, bio je u vezi je sa Lidijom dvije godine. Kako je rekao, imali su planove za budućnost i htjeli su da kupe veću kuću, kako bi njena djeca imala bolje uslove za život, piše Blic.

– Prije tri sedmice izrečena je presuda kojom je utvrđeno podijeljeno starateljstvo nad djecom. On nije ni plaćao alimentaciju, a moja žena ga nikada nije prijavila. Željela je samo dobro za svoju djecu. Za sudije, Zlatan Vasiljević je bio dobra osoba nakon odslužene kazne. Očajavam jer, dok je sistem ovakav, žene će biti ubijane – rekao je Mondelo.

Rekao da će sve pobiti

Prema njegovim riječima, nije tačno da je Lidija kobnog dana zakazala sastanak sa Vasiljevićem.

– On je jednostavno znao gdje Lidija radi. Nastavio je da proganja nju i njenu porodicu. Odlučio je da je ubije tamo jer je to izolovano područje. Lidija je godinama pokušavala da nauči da živi sa strahom od njega, uvijek se plašila da bi mogao nešto da učini njoj ili njenoj djeci. Bila je napeta svaki put kada je morala da izađe iz kuće. Uprkos svemu, nije htjela da se zauvijek skriva. Jednom joj je socijalna služba savjetovala da promijeni grad, ali nije htjela. Cijeli njen život i njeno dvoje djece tinejdžera bio je tamo, u Vićenci. Uprkos strahu, nije željela da odvoji dvoje djece od njihovog svakodnevnog života. I oni su se plašili očevog nasilja – kazao je on.

Prema Mondelu, oboje su znali da će se prije ili kasnije nešto strašno dogoditi.

– Vasiljević je rekao da će nas sve pobiti. Niko nije ništa uradio, a on je imao tri saobraćajne nesreće u proteklih nekoliko mjeseci, i tek nakon posljednje mu je oduzeta dozvola – objasnio je žrtvin novi partner.

Htjeli približiti djecu ocu

– Sudije su htjele da približe djecu ocu, ali on nije htio njih. Sve vrijeme su dovodili u pitanje da je Lidija dobra mama. Spekulisali su da ja svojim prisustvom mogu sve da ih ugrozim. Prije nego što sam postao njen partner, bio sam i njen kolega. Znam kroz šta je prošla sa tim čovjekom i znam da ta muka nikada nije bila gotova – rekao je Mondelo.

Prema njegovim riječima, sudija iz Vićence je Miljković teretila za sudske troškove koje njen bivši suprug nije platio. Oko 15.000 eura platila je Lidija, koja je radila razne poslove da bi obezbijedila opstanak svoje porodice.

– To je apsurdno. To znači progresivno guranje čovjeka ka smrti. Ipak, presedana, žalbi i prijava nije nedostajalo. Niko nije prstom mrdnuo da ga spriječi. Da vidimo ko će imati hrabrosti da pogledam u lice ona dva siročeta – kazao je on.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE