Dedo iz Zavidovića oduševio komentarom o vakcinisanju: Sva ta priča, što narod priča, otkud on znade?

z 4
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U Zavidovićima je nedavno izvršena vakcinacija stanovništva starije životne dobi, tačnije 210 građana starijih od 60 godina.

Tim povodom je snimljen i televizijski prilog u kome je o razlozima pristanka na vakcinaciju govorilo nekoliko građana, među njima i Drago Nijemčević čiji je komentar oduševio javnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

– On je u prilogu Hronike: Zavidovići (Smart TV) rekao: “Ako to primjenjuju ljekari, medicinsko osoblje u cijelom svijetu, a posebno kod nas, onda šta bih ja tu pametovao i izbjegavao? Je l’ tako? Ja koliko čujem ima naroda pa pametuje, te ne valja ova, otkud ja znadem da je dobra ili nije? Ja nemam hemijska sredstva da ispitam to. Znači sva ta priča, što narod priča, otkud on znade? Nema on svoj institut“.

Njegova izjava je podijeljena na društvenoj mreži Twitter, a što je popraćeno brojnim pozitivnim reakcijama.

Opis: Video iz Zavidovića

Twitter

“Drago legenda“, kratko je napisao mikrobiolog Branko Rihtman. Kolumnista Dragan Bursać je podijelio objavu napisavši “Jednostavno da jednostavnije ne može biti!” dok je novinarka N1 televizije Suzana Stambol napisala “Hronika Zavidovići, e pa pogledajte i naučite od Drage“.

Bilo je tu još mnoštvo pozitivnih komentara, a video je od sinoć pogledalo više od sedam hiljada osoba. “Drago za predsjednika“, “Slušaj Dragu, ne budi budala“, “Aferim čika Drago“, “Drago legendo! Živio još dugo!“, “Najprostije i najtačnije čovjek objasnio sve vezano za nepovjerenje u vakcine“, “Drago car. Razumniji od komplet Vijeća ministara“, “Nije me odavno nešto ovako oraspoložilo, ohrabrilo i nekako mi utoplilo srce“, “Budi kao Drago“, “Drago gospodin“, “budimo više ko čika Drago“, su samo neke od reakcija na njegovu izjavu.