Deen se prisjetio rata u Bosni i Hercegovini, pa poručio: Srcem sam uz Ukrajinu

61E2CC9C FE76 4B50 A593 31BD5C9B0BEA
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Povodom aktualnih dešavanja u Ukrajini Fuad Backović Deen prisjetio se svog djetinjstva i rata koji je bjesnio u našoj zemlji, poručivši da je svojim srcem uz nedužne ljude i djecu u napadnutoj zemlji, piše Klix.

Našeg pjevača, rat u Ukrajini podsjetio je na slična dešavanja koja su pogodila našu zemlju kada je on bio dijete.

“Kao neko ko je preživio rat te kao dijete najduže opsade u modernoj ljudskoj historiji koje je odrastalo u hladnom i mračnom podrumu, srcem sam uz nedužne ljude i djecu Ukrajine”, poručio je Deen fotografijom na Instagramu i dodao kako više ne treba šutjeti.

Također, podijelio je i objavu iz vremena kada je zavladala pandemija, poručivši kako je od obične “karantene”, strašnija ona ratna.

“Sarajlije su svakodnevno bile izložene granatiranju i snajperskim napadima u kojima je ubijeno 11.541 ljudi, a više od 1.500 djece”, podsjetio je naš pjevač.

“Opsada Sarajeva bila je najduža ‘karantina’ glavnog grada u historiji modernih ratovanja. Bili smo odsječeni od svijeta. Čak 1425 dana bez vode, hrane, struje, telefona i slobode kretanja. Svaki put kada se požalite kako je teško ostati kod kuće, sjetite se ovoga”, prisjetio se Deen i zaključio kako treba biti zahvalan na svemu što imamo.

953E4B38 113E 4E50 A96B BCF6B540A4F5