dejan dragojevic 1 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 21, 2021 @ 9:20
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Dejan je zbog Dalile postao musliman. Ovo tvrdi za Informer njihov komšija iz Gornjeg Šepka Suljo Mehmedbegović, piše Informer.

NER FIT

Suljo tvrdi da zna sve tajne dojučerašnjeg bračnog para. On otkriva da je Dejan uzeo ime Hasan i da pet puta dnevno klanja u džamiji!

– Dejan je mnogo dobar dečko, uvijek mi se javljao. Čak je i uzeo muslimansku vjeru! Ide u džamiju da se pet puta dnevno klanja i sad se zove Huso! Ne pije alkohol, ne jede svinjetinu, posti ramazan i slavi Bajram. Priznao je Allaha za svog gospodara zbog Dalile. Odrekao se porodice i promijenio vjeru, žrtvovao se za nju, a ona ga je prevarila – priča Mehmedbegović i dodaje da je njegova kuma pomogla Dragojeviću da nauči sve o islamu:

– Nepismena je, ali zato zna sve sure napamet. Diktirala mu ih je, a on je učio! Suljo je pokazao kuću koju su Dejan i Dalila zajedno izgradili na placu njenog oca. Dom u kom su svili gnijezdo i željeli da zasnuju porodicu sada je prazan…

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Vidite kako je lijepa kuća, zajedno su je gradili. Iskreno, volio bih da Dejan ostane tu da živi, svi ga volimo. Baš je tužno što je kuća prazna… Ne znam šta da kažem, muka je sve to – priča komšija s knedlom u grlu.

Mehmedović bira riječi kada govori o Dalili da ne bi povredio njenog oca, s kojim je blizak. Zbog toga pravi duže pauze u razgovoru i izbjegava da uvrijedi rijaliti preljubnicu:

– Nije lijepo što je napravila takav skandal! Čujem da je Deki nekoliko puta doživio nervni slom u “Zadruzi”! Pa kako da ne doživi, kad gleda ženu s drugim čovjekom?! Strašno je to što je uradila! Lijepo su živjeli, slagali su se… Šteta što su zapeli da zarade pare u rijalitiju, pa uništili porodicu!

Za Dalilinog oca Husu kaže da je dobar čovjek i veliki vjernik, kog je sve ovo mnogo pogodilo.

– Teško mu je, nekoliko puta je završio u Hitnoj pomoći. Poštuje vjeru, zato ga je i sramota. Dalilina majka je napustila Husu zbog drugog muškarca, kao što je i ona Dejana. Kakva majka, takva kćerka! – priča Suljo i posle dubokog uzdaha nastavlja:

– Jedva je to preživio, a sad i ovo u rijalitiju. Šuti, trpi… Šta će, mučenik, nije Huso kriv što se tako desilo.

Suljo je siguran da je Mujiću mnogo teško pao Dalilin i Dejanov razvod.

– Svi smo se nadali da će se ona opametiti, ali eto, nije… Ne pitamo ga o svemu tome jer znamo da mu je loše. Ne želimo da mu stajemo na muku, ali mnogi mu pričaju iza leđa. Ne o njemu, već o Dalili – završava priču njihov prvi komšija.

LIDER