Portal 072info

Delegacija ambasade Azerbejdžana u KBZ

Kantonalna bolnica Zenica

U cilju uspostave međusobnih prijateljskih odnosa i pružanja eventualne pomoći  Kantonalnoj bolnici Zenica, ovu zdravstvenu ustanovu danas su posjetili predstavnici Ambasade Azerbejdžana, a tom prilikom održana je i pres konferencija.

Ovom skupu prisustvovali su i predstavnici Vlade ZDK, iskazavši gostima zahvalnost na posjeti i interesovanju za rad bolnice u Zenici. Primarijus doktor Abadulah Granić, direktor Kantonalne bolnice u Zenici navodi da su predstavnici Ambasade Azerbejdžana tokom dana obišli pojedine bolničke službe, gdje su se na licu mjesta upoznali sa situacijom u kojoj se ova bolnica trenutno nalazi, te sa radom i problemima njenih uposlenika.

„Cilj nam je zapravo otvoriti međusobnu saradnju“, kaže direktor Granić, te ovoj zdravstvenoj ustanovi u narednom periodu eventualno obezbijediti pomoć od Ambasade Azerbejdžana. Savjetnik u Ambasadi Azerbejdžana, Jusif Vazirov naveo je da u našoj zemlji egzistiraju od 2011. godine, a do danas su realizovali brojne humanitarne projekte širom BiH, te da su istim povodom i u Zenici.

Ovo je u svakom slučaju početak naših međusobnih odnosa i radićemo ubuduće zajedno, složili su se i gosti i domaćini, očekujući konkretnije pomake u nastavku saradnje.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box