Portal 072info

Delegacija BZK “Preporod” Zenica posjetila Muftijstvo zeničko

Muftija zenički hfz. doc. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je danas delegaciju Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod” Zenica, koju su činili g-đa. Amna Sofić, predsjednica, g-đa. Zahida Šišić, članica Upravnog odbora, g-đa Sabina Kulenović, članica Upravnog odbora, gosp. Mirza Husetić, član Nadzornog odbora i gosp. Halid Kobić, sekretar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstavnici BZK ”Preporod” čestitali su muftiji zeničkom izbor na ovu funkciju, a na sastanku su muftiju upoznali o planu rada i projektima BZK ”Preporod”, ističući da u okrilju “Prepororda” djeluje više oblika i sadržaja kulturnih aktivnosti: Književni krug, Likovni krug, Hor, Dramska sekcija, Sekcija za rukotvorine, Kamerni  orkestar, Narodni orkestar, Zabavni i pop rock orkestar, Folklorni ansambl i Multimedijalna sekcija.

Muftija zenički izrazio je podršku radu i aktivnostima BZK ”Preporod” Zenica, iskazao je zadovoljstvo saradnjom Muftijstva zeničkog i BZK ”Preporod”, naglašavajući važnost čuvanja i njegovanja duhovne i materijalne kulture Bošnjaka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 55
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME