Portal 072info

Delegacija ljekara iz Republike Turske u posjeti Zenici i Udruženju „DLAN“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenicu su u četvrtak 07.04. posredstvom Udruženja „DLAN“ posjetili ljekari i zvaničnici iz Republike Turske. Delegaciju je predvodio ministar zdravstva, a pored tima ljekara posjetu su uveličali i predstavnici organizacije „AID“.

Tim stručnjaka došao je u posjetu Udruženju „DLAN“ Zenica, kantonalnom udruženju roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa, a povod posjete bila je saradnja na projektu „Skrining usta i zuba za osobe s poteškoćama“. Pomenuti projekat do sada je djelimično realizovan u saradnji sa JU „Dom zdravlja“ Zenica, a nastavak realizacije planiran je uz pomoć Vlade Republike Turske i stručnog tima ljekara iz područja stomatologije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema planiranom protokolu, delegacija iz Turske posjetila je JU „Dom zdravlja“ Zenica, gdje su se sastali sa direktoricom ove ustanove Selvedinom Spahić – Sarajlić, kao i načelnicom Odjela za stomatologiju Lejlom Ibrahimagić – Šeper. Sastanku je prisustvovao i dr Ferid Alić, a povod istog bilo je upoznavanje sa načinom i uslovima rada ove ustanove. Nakon toga, delegacija je posjetila i Kantonalnu bolnicu Zenica, Odjel za maksilofacijalnu hirurgiju. Posjetu ovom odjelu iskoristili su za razmjenu iskustava i dogovor o saradnji u budućnosti.

Članovi delegacije, koja je juče posjetila Zenicu, bili su: dr. Mevlit Yurtseven, dr. Mustafa Yilmaz, dr. Emina Selimovic, dr.Ahmet Sert, Merve Ay, i dr.Selami Kilic.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kolektiv Udruženja „DLAN“, na čelu sa predsjednikom Selvedinom Dedićem, se zahvaljuje stručnjacima iz Republike Turske na ukazanom povjerenju i velikom zalaganju da se realizacija projekta nastavi što prije i da se djeluje u svrhu pomoći osobama s poteškoćama u razvoju.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)