Portal 072info

Delegacija ljekara iz Republike Turske u posjeti Zenici i Udruženju „DLAN“

Zenicu su u četvrtak 07.04. posredstvom Udruženja „DLAN“ posjetili ljekari i zvaničnici iz Republike Turske. Delegaciju je predvodio ministar zdravstva, a pored tima ljekara posjetu su uveličali i predstavnici organizacije „AID“.

Tim stručnjaka došao je u posjetu Udruženju „DLAN“ Zenica, kantonalnom udruženju roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa, a povod posjete bila je saradnja na projektu „Skrining usta i zuba za osobe s poteškoćama“. Pomenuti projekat do sada je djelimično realizovan u saradnji sa JU „Dom zdravlja“ Zenica, a nastavak realizacije planiran je uz pomoć Vlade Republike Turske i stručnog tima ljekara iz područja stomatologije.

Prema planiranom protokolu, delegacija iz Turske posjetila je JU „Dom zdravlja“ Zenica, gdje su se sastali sa direktoricom ove ustanove Selvedinom Spahić – Sarajlić, kao i načelnicom Odjela za stomatologiju Lejlom Ibrahimagić – Šeper. Sastanku je prisustvovao i dr Ferid Alić, a povod istog bilo je upoznavanje sa načinom i uslovima rada ove ustanove. Nakon toga, delegacija je posjetila i Kantonalnu bolnicu Zenica, Odjel za maksilofacijalnu hirurgiju. Posjetu ovom odjelu iskoristili su za razmjenu iskustava i dogovor o saradnji u budućnosti.

Članovi delegacije, koja je juče posjetila Zenicu, bili su: dr. Mevlit Yurtseven, dr. Mustafa Yilmaz, dr. Emina Selimovic, dr.Ahmet Sert, Merve Ay, i dr.Selami Kilic.

Kolektiv Udruženja „DLAN“, na čelu sa predsjednikom Selvedinom Dedićem, se zahvaljuje stručnjacima iz Republike Turske na ukazanom povjerenju i velikom zalaganju da se realizacija projekta nastavi što prije i da se djeluje u svrhu pomoći osobama s poteškoćama u razvoju.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box