Delegat Marić nije vidio transparent sa porukom da je “RS dio Srbije”, Borac prošao bez kazne

696573d43e4b57adf9d1f70aa6b7c716
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Navijači Borca u petak su na utakmici protiv Širokog Brijega poslali političku poruku.

Ispod tribine na kojoj su smješteni vatreni fanovi Banjalučana (Lešinari) istaknut je transparent:

– U krajiškoj ljepotici trobojka se vije, Republika Srpska dio je Srbije – pisalo je.

Političkom porukom nije se bavila Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u utorak.

– Delagat Radika Marić iz Bijeljine u svom izvještaju nije naveo povredu disciplinskog pravilnika pa članovi komisije transparent nisu tretirali kao prekršaj – rečeno je Faktoru iz Disciplinske komisije FSBiH.

Možda je nestanak električne energije na Gradskom stadionu u Banjoj Luci utjecao na delegatov vid, ili Marić jednostavno nije želio da vidi transparent istaknut preko cijele tribine.

Fudbalski savez BiH ranije je zbog transparenta podrške generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifu Dudakoviću kažnjavao Željezničar.

Borac će i ovoga puta proći nekažnjeno, baš kao što nije kažnjen ni kada su njihovi navijači u utakmici sa Zrinjskim skandirali ime i veličali Ratka Mladića, ratnog zločinca pravosnažno osuđenog za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

GODISNJICA
MARKETING