Screenshot 2 108
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 28, 2021 @ 21:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Ima raznih oldtajmera, automobila, traktora, bicikala, ali i motocikla, koje njihovi vlasnici, ljubomorno čuvaju i ne bih prodali ni za kakve pare.

NER FIT

Jedan od vlasnika oldtajmera, motocikla APM-14 marke Tomos, proizvedenog davne 1978. godine, demobilisani borac Armije BiH Fadil Hamzić zvani Šime, ponosan je na svoga ljubimca.

Fadil Hamzić pored motocikla

15 godina vozi dvotočkaše

Hamzić 15 godina vozi dvotočkaše, male snage i male brzine, da s njime može otići na posao i vratiti se kući, otići na njivu i u korpi donijeti voća i povrća…

– Kupio sam ga prije tri godine. Imao je četiri, a ja mu ugradim i petu brzinu. Registrovan je i meni je prirastao za srce, nema tih para za koje bi ga prodao. Prije njega sam sa APM-4 sakupljao staro željezo i prevezao tone teškog metala. Ovaj, APM-14, je „gospodin motor“, na njemu ne prevozim veliki teret, važno je da on mene nikada nije izdao. Zimi, kada snijeg zapada, ja na gume povežem kvalitetnu kanapu i motor neće stati ni u najvećoj uzbrdici. U rezervoar stane 10 litara, za mjesec dana potrošim dva rezervoara i to je najeftiniji prijevoz – kaže Fadil.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Trošite skupo gorivo

Dok smo s njim razgovarali o njegovom oldtajmeru, radnici JKP „Komus“ iz obližnjeg parka, Šimetovi prijatelji, u šali su dobacivali da bi APM-14 Fadila mogao oženiti, a drugi su išli i dalje, pa su dovikivali da bi APN-14 bio dobra sekundarna sirovina, na što je Fazlić dodao:

– Vi svoje znate, ja svoje. Vi trošite skupo gorivo za automobile ili se gurajte sa maskama po autobusima, a ja ko „hadžija“ na svom APN-14, kući i od kuće.

LIDER