Demonstranti i kroz muziku pokazuju svoje nezadovoljstvo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iako je kalendarski po?etak mjeseca januara, visoke temperature za ovo doba godine izmamile su danas Sarajlije na ulice, kako u vrijeme prvih proljetnih dana. (?vana Despotoviç - Anadolu Ajans?)

Tokom protesta u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, koji se organizuju već 7 dana,  demonstranti svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u kojoj se nalaze prikazuju i kroz muziku.

Tako su građani Sarajeva, iako je bilo kišno vrijeme, tokom cjelodnevnih jučerašnjih protesta kroz pjesmu izražavali ono što traže, ali i “provocirali” ljude na vlasti parodijama tekstova  nekih pjesama. Demonstranti su horski pjevali mnoge domaće numere, a  “koncert” su počeli poznatom pjesmom Zenica bluz, grupe Zabranjeno pušenje.

Nije ovo prvi put da sarajevski demonstranti pjevaju na ulicama glavnog grada BiH. Desilo se to u nekoliko navrata, a posebno je upečatljivo bilo na Skenderiji, ispred kordona specijalne policije, noć nakon paljenja zgrada Vlade Kantona Sarajevo i Predsjedništva BiH.

U priloženom videu pogledajte kako su demonstranti pjevali na današnjim protestima na raskrsnici ispred Higijenskog zavoda parodiju pjesme Mito bekrijo – Pa da i ja sebi kupim jedan Passat crni, skupi.