Denis Latin: Već 34 godine se borim s neizliječivom bolesti

16 10

Novinar Denis Latin poslao je putem društvenih medija snažnu poruku svima koji ne poštuju preporuke epeidemiologa vezane uz pandemiju koronavirusa.

On se s Chronovom bolesti, hroničnom upalnom bolesti probavnog isistema, bori već već 34 godine. Latin tako  pripada u skupinu najugroženijih građana, pa je putem Facebooka apelirao na građane da poštuju epidemiološke mjere. 

– Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći, objašnjava situaciju s kojom su suočeni oboljeli od ove upalne bolesti probavnog sustava – ističe Latin.

Latin kaže kako se nikad nikome nije žalio zbog toga i samo se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mu propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe. – Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog ko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se neko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari- navodi u svojoj objavi Latin i poručuje:  

– Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. 

Avaz