40 11
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Federalno tužilaštvo usvojilo je pritužbu advokatice Maide Galijatović koja zastupa Aminu i Denisa Smajlovića te naredilo provođenje istrage u slučaju liječenja Nadin Smajlović.

Otac djevojčice Denis Smajlović je za “Avaz” rekao da želim da vjeruje da će se ovom naredbom utvrditi ono na što su sve vrijeme ukazivali.

– Htjeli su sve zataškati kako bi spriječili utvrđivanje istine i odgovornost tih ljekara koji su učestvovali u najnehumanijoj radnji medicinskog poziva, a to je odbijanje liječenja i nepružanje medicinske pomoći. Samim tim ugrozili su život mog djeteta, a javnim istupima ga etiketirali.

Iako se pokazalo da je Kantonalno tužilaštvo pristrasno, pojedincima želim samo poručiti da mi kao porodica nećemo odustati, dovest ćemo počinioce pred stub pravde da odgovaraju za ovo nečasno djelo i da se više niko od tih ljekara ne poigra sa životom nijednog djeteta zarad nekih svojih sitnih interesa kao npr. šefovskih mjesta i vođenjem da stoji generalna direktorica iza njih. Želim da vjerujem u ovu državu, a evo pokazalo se da ima i čestitih tužilaca u ovoj zemlji i nadam se da naš slučaj neće pripasti tužiteljici Saneli Škaljić i da će ubrzo biti smijenjena i glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija jer očito nije adekvatna da obnaša ovu funkciju – rekao je Smajlović.