AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Vijesti

Nakon što je Sejo Brajlović, vlasnik renomiranog restorana na Ilidži sinoć podijelio više stotina obroka, na društvenim mrežama uslijedila je lavina reakcija na ovaj gest velikog humaniste.

S jedne strane, mnogi su Brajloviću zamjerili, optužujući ga da se reklamira. Na sve to Sejo kaže da narodu nije valjao ni Tito pa kako bi Sejo Brajlović.

– Allah zna moj nijet. Sve što sam podjelio, uslikao sam, da ukućani objave. Negdje oko devet, 10 hiljada. Hoću da se i to prikaže, da se plati porez, da mi ne mogu ništa. Dakle, kod mene u radnji je sve bilo uredno, plaćeno, a ovo vani nek’ oni regulišu – kazao je Sejo za “Avaz”.

Nakon toga, uslijedila je podrška i drugog sarajevskog ugostitelja, Denisa Stojnića, MMA borca.

– Mnogim zlobnicima smeta što čovjek daje besplatno meso i želi da pomogne gladnom narodu. Kapa dole ljudino, veliki je ovo gest, nahraniti ljude koji nisu u mogućnosti imati obrok sa mesom i koji su bukvalno gladni, kad to ova država već neće i ne čini. Našem mentalitetu je teško udovoljiti, pogotovo kada je neko uspjeašn jer ga u puno slučajeva okarakterišu kao lošeg čovjeka. Bravo za porodicu Brajlović, podrška od mene i moje porodice – rekao je Stojnić.