Portal 072info

DERBI SVIH DERBIJA: RK Čelik protiv Izviđača iz Ljubuškog juriša na titulu prvaka

Naredne nedjelje (9. novembra) u Gradskoj areni Zenica igra se DERBI SVIH DERBIJA aktuelne sezone u Premijer rukometnoj ligi BiH. Rukometaši ,,Čelika”, koji se već četiri godine nalazi u samom vrhu bh. rukometa, dočekuju jednu od najboljih bh. rukometnih ekipa svih vremena, ekipu IZVIĐAČA iz Lubuškog koja ima sjajnu mladu ekipu koja je pak ponikla iz vlastite Rukometne akademije.

“Ovo je naš četvrti juriš na titulu pravka Bosne i Hercegovine. To je fantastičan rezultat naše ekipe kad se uzme u obzir da smo svega prije četiri godine bili članovi i prvaci Prve lige Federacije BiH. ,,Utakmica godine”, ili kako smo  nazvali utakmicu sa Izviđačem – DREBI SVIH DERBIJA ove sezone igra se u nedjelju 9. novembra u 17.30 sati u Gradskoj areni Zenica. Mi veoma respektujemo ekipu ,,Izviđača”, koja je četvrostruki prvak BiH i dvostruki pobjednik Kupa BiH . Uz to, ,,Izviđač” ima najveću Rukometnu akademiju u BiH, sa čak 11 trenera i više stotina mladih rukometaša i naše ambicije u ,,Čeliku” su i već imamo projekat i na tome već radimo – da ,,prekopiramo” taj ,,recept” za Rukometnu akademiju ,,Čelik junior”. Za ovu utakmicu sa ,,Izviđačem” se pripremamo maksimalno ozbiljno. Trenira se dva puta dnevno, nemamo povrijeđenih igrača a raspoloženje u ekipi je izvanredno… Povrede kapitena Mirze Dervenčića i odličnog beka Eduarda Martića su prošlost, tako da je prema riječima našeg fizioterapeuta Dinka Greberara – zdravstveni bilten ekipe odličan. Takođe, u ekipu se nakon boravka u Iranu vratio Davor Kadić i već je bio u sastavu ekipe protiv ,,Lokomotive” u Brčkom (pobjeda ,,Čelika” sa deset golova razlike). U takvoj atmosferi gdje je u gradu jedna od glavnih sportskih tema rukomet i gdje je stvorena jedna vrsta rukometne groznice – mi dočekujemo ,,utakmicu godine” i vršimo opsežne pripreme za ovu utakmicu – marketinške, bezbjednosne i druge. Napravili smo i navijački TV spot. Pošto se radi o utakmici visokog rizika, mi smo imenovali ,,Čovjeka za bezbjednost i tehničku organizaciju utakmica” ispred RK ,,Čelika”. To je Kenan Merdanović koji je već ostvario kontakte sa navijačkim skupinama  iz Zenice, ali i Ljubuškog.  Rukometaši Izviđača su naši istinski sportski prijatelji i tako ćemo ih u Zenici dočekati i ispratiti sa najvećim poštovanjem i respketom, ali bodovi ostaju u Zenici” – izjavio je  predsjednik RK ,,Čelik” Pane Škbić, pred važnu utakmicu sa ,,Izviđačem” 9. novembra u Zenici.

Pošto se utakmica zbog muzičkog koncerta u Gradskoj areni Zenica uz obaveznu saglasnost RK ,,Izviđača” igra u nedjelju (a ne petkom ili subotom kako je prevdviđeno Propozijama Rukometnog saveza BiH) – dolazak na ovu utakmicu najavili su mnogobrojni  ljubitelju rukometa iz Sarajeva, Viteza, Travnika, Zavidovića, Maglaja, Kaknja, Doboja  i drugih mjesta.

RK ,,,Čelik” je uputio PROGLAS svim ljuditeljima rukometa iz Zenice i drugih mjesta da zbog posebnih bezbjednostnih mjera na utakmicu dođu  barem pola sata ranije. Očekuje se da će Gradska arena u nedjelju zabilježiti ovogodišnji rekord po broju posjetilaca, a iz Uprave kluba poručuju:

DOĐITE U SUBOTU 9. NOVEMBA U 17.30 SATI U GRADSKU ARENU ZENICA DA PRISUSTVUJETE VELIKOM RUKOMETNOM SPEKTAKLU IZMEĐU TRENUTNO DVIJE NAJBOLJE EKIPE PREMIJER RUKOMETNE LIGE BiH! BUDITE SUDIONICI NOVE POBJEDE NAŠIH SJAJNIH RUKOMETAŠA: ALDINA BEGAGIĆA, DAVORA KADIĆA, EDE MARTIĆA, ALDINA MEHINOVIĆA, NERMINA MUJANO-VIĆA, SEMIRA MEMIĆA, MILANA DUVANJAKA, MIRZE DERVENČIĆA, EDVINA BEGOVIĆA, BOŠKA JOLOVIĆA, DINE ZVEKIĆA, JASMINA HADŽIHASIĆA, AJDINA TUFEKČIĆA, ELDARA MEHIĆA, ADANA BEGAGIĆA, AHMEDINA ĆOSIĆA, JASMINA BEGANOVIĆA..

Podijelite članak

Počitajte još

Haos u Zvorniku: Djevojke se posvađale pa u bijesu polupale šest vozila

Redakcija

Državljani BiH koji idu u Hrvatsku moraju popuniti online obrazac

Redakcija

49. sjednica Gradskog vijeća u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

Redakcija

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja BiH proslavlja 30. rođendan

072info

Tadić: Živim u ulici Alije Izetbegovića, neka je sramota Bakira! Reis neka se raspita

Redakcija

Ovo je najveća i najbrojnija škola u FBiH: Slavi svoj 111. rođendan

Redakcija

Radončić: Moj se slučaj ni po čemu ne može porediti s hapšenjem Novalića

Redakcija

Super trik kako pohovati meso, a da masnoće bude puno

072info

Građani oduševljeni: Gimnazijalci iz BiH umjesto maturske proslave se odlučili na neočekivan potez!

072info

Tadić: U Tužilaštvu postoji tužba protiv Izetbegovića, Čovića i Dodika

Redakcija

Biciklizam i rehidracija

072info

Nova uputstva za građane BiH: Kada je obavezno nositi zaštitne maske

Redakcija

Aida Terzić: Država se dičila turizmom, a pala na prvom testu

072info

Šta rade horoskopski znakovi dok pada kiša

072info

Uvedena nova linija s Tuzlanskog aerodroma za Austriju

072info

Novalić negirao sve optužbe Tužilaštva BiH

Redakcija

Bocu konjaka iz 18. stoljeća kolekcionar iz Azije platio 131.000 eura

072info

Vlada ZDK odobrila subvenciju dijela plaće za još 351 radnika

072info

Mnogi ne znaju odgovor na jednostavno pitanje: Ko ima prednost na ovoj raskrsnici?

072info

Krizni štab FMZ donio niz novih mjera, diskoteke i dalje ostaju zatvorene

Redakcija