Deset hrvatskih destinacija koje su najviše razočarale turiste

F65DBFD4 408D 44DD BB62 2F31D87CB638
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Hrvatska, kao i svaka druga zemlja, izaziva suportina mišljenja kad je riječ o definiciji kvaliteta neke destinacije. Na forumima, blogovima o putovanjima i turističkim portalima vode se brojne polemike.

Dok je nekim stranim turistima Hrvatska neotkrivena senzacija, koja osim dugačke obale i brojnih ostrva nudi prijateljske cijene, finu hranu i vino – drugi Hrvatskoj prebacuju da je precjenjena, piše Pun kufer.

„Iskreno? Hrvatska me razočarala. Da, moja očekivanja su bila ogromna, a i posjetili smo najpopularnije hrvatske destinacije u vrijeme najvećih gužvi što može uticati na moj utisak. Cijene su niže nego u Veneciji, ali niže su i u Veroni. Nisam uštedjela neku značajnu svotu novca u odnosu na većinu zemalja evropskog zapada“, smatra američka blogerka Džena koja je za svoj odmor odabrala august i posjetila Plitvice, Split, Dubrovnik, Pelješac i Korčulu.

Hrvatska se našla i na meti vegetarijanaca koji kako kažu „ne znaju šta bi jeli u restoranima“ osim dosadnog povrća sa roštilja, a smeta im i način na koji se ugostitelji s njima ophode – kao da nisu dobrodošli.

ČITAJ JOŠ:  Sljedeće sedmice zastoji na granici Hrvatske i Srbije, preporuka “preko BiH”

Među mjestima koja su ulijevala mnogo nade, a na kraju su izazvala razočaranje turisti navode neke od hrvatskih najpoznatijih destinacija.

Split

Turistima se sviđa splitska arhitektura, ali kažu da je u njoj nemoguće uživati zbog ogromnih gužvi. Žale se i na hirovitu vožnju autobusa bez reda i pravila, kao i neljubazne ugostitelje.

Hvar

„Lijepo ostrvo na kom ljudi nisu najljubazniji, a plaže su pune ježeva i oštrih stijena“, smatraju strani turisti koji su očekivali pješčane uvale, bez ikakvih morskih stanovnika.

Posjetitelji iz Hrvatske se žale na visoke cijene hrane i pića, kao i apartmana koji ne vrijede novac koji se za njih traži. Jedna od kritika je išla i na račun biciklističkih staza koje na dobrom dijelu ostrva nisu zadovoljike očekivanja.

Dubrovnik

Jedan od turista koji je nedavno posjetio Dubrovnik smatra kako je gubitak vremena i novca posjetiti mjesto u kom je za sve što vrijedi potreban brod kojim ćete doći do mirnih uvala. Dubrovnik je na meti kritika i zbog velikih gužvi usred sezone zbog kojih se „putovanje svodi na čekanje u redu“. Još jedan dokaz da je vrlo važno dobro odabrati idealno vrijeme za putovanje.

ČITAJ JOŠ:  Schengen u praksi: Provjerili smo da li je Hrvatska mijenjala pravila ulaska

Opatija

Nekima bajna, drugima je preskupa destinacija s neprivlačnim betonskim plažama – Opatija nije po mjeri svima. Turisti joj zamjeraju i premalo zabavnih sadržaja i dobrih klubova, a hrvatski turisti prebacuju da more ne miriše fino kao na jugu zemlje.

Ploče

„Sivi blokovi zgrada koji se protežu uz obalu sagrađeni kako bi pokrenuli masovni turizam“ jedan je od razloga zbog koji Ploče imaju minus na turističkoj karti.

„Spavaonice bez duše za punjenje bankovnog računa koje se mogu svidjeti samo onima koji za malo traže smještaj najbliži plaži“, pišu zahtjevni posjetioci.

Rijeka

„Industrijski gradovi znaju biti dinamični i puni zanimljivih lokacija, ali Rijeka nije takva“, žale se turisti koji su je uvrstili na svoju licu precjenjenih mjesta – i vrlo vjerovatno je samo površno upoznali.

ČITAJ JOŠ:  I OVO SE DESILO: Zaledilo more kod Šibenika

Makarska

Iako ovaj kraj ima napretek lijepih plaža, minus su horde turista čije peškire treba preskakati na putu do mora.

„Stiskanje između Francuza koji ‘puše jednu za drugom’ i glasnih Rusa nije idealan način opuštanja“, piše blogerka Andrea iz Australije.

Zagreb

„Najbolje kod Zagreba je autoput za more“, napisala je svojevremeno novinarka An Haeming za njemački Spiegel Online i navela kako Zagrebu fali zabave. Na forumima turisti često govore kako grad nije ništa posebno jer ima premalo zanimljivih događanja i lokacija.

Susak

„Umjesto pješčanog raja dočekalo nas je plitko more koja ne nudi nikakvo osvježenje“, jedna je od čudnijih kritika Susku, a turiste je razočarao i manjak sadržaja na ostrvu.

Vir

„Moja supruga kaže da Vir nema dušu“, žali se domaći turista kojeg je ostrvo poprilično razočarao. Vir izaziva neodobravanje na forumima i zbog utiska, premalo hlada kao i neprivlačne novogradnje.

Sto ljudi, sto ćudi!

GODISNJICA
MARKETING