Portal 072info

Deset odjevnih trikova s kojim ćete izgubiti do pet kilograma

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odjeća može biti najveći ženski saveznik, ali i neprijatelj. Ovisno o krojevima, uzorcima i bojama modnih komada moguće je kreirati iluziju stanjenog struka, izduženih nogu, i manje guze, ali i postići sasvim suprotan učinak. Evo na šta trebate paziti

1. Nosite hlače ravnog kroja jer ovakav kroj izdužuje noge i vizualno smanjuje trbuh. Nasuprot tome, iz garderobe izbacite naborane hlače poput dimija koje imaju suprotni efekt.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

2. Odjenite top širokog i okruglog izreza i pokažite rame. Ovaj dio tijela sporo stari te nudi jednostavni efekt instat-zavodljivosti. Imate li velike grudi, radije odaberite izrez V kroja.

3. Podvinite rukave na bluzama i vestama do laktova i tako stvorite iluziju mršavijih i izduljenijih ruku. Isti efekt možete postići i ako birate majice s tri-četvrt duljinom rukava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Nosite potkušulje po mjeri koje pokrivaju područje trbuha s efektom laganog korzeta. One će stanjiti struk i kreirati iluziju mršavosti.

5. Na bluzu odjenite kardigan bez gumbi koji pokriva stražnjicu, i tako skriva ‘viškove’ na stražnjem dijelu tijelu. Ako ste visoki možete se ‘priuštiti’ i nešto dulji model veste, a svakako ga kombinirajte uz hlače ravnog kroja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

6. Crna boja je dobro poznata klasika koja vizualno stanjuje tijelo. S godinama, a posebno ako nosite crne komade oko lice ona može ostaviti dojam strogosti koji ‘postaruje’. Umjesto toga kombinirajte crnu odjeću s pastelnim šalovima ili jaknama u nekoj življoj boji.

7. Koristite modne dodatke kako bi skrenuli pažnju s ‘kritičnih’ područja na tijelu. Primjerice, predimenzionirana ogrlica i tajice s odvažnim uzorkom skrenut će poglede sa struka.

8. Nađite dobre traperice koje vam pristaju saliveno. Modeli visokog struka i tamnih boja skrivaju viškove na trbuhu, bedrima i stražnjici, za razliku od boot cut modela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

9. Ako nemate ravan trbuh izbjegavajte guranje majici u hlače i suknje, jer ćete tako naglasiti viškove. Radije birajte bluze i majice do sredine trbuha koje lepršavo padaju preko ovog dijela tijela.

10. Nosite odgovarajući grudnjak! Premali grudnjak neugodno će se zarezati u tijelo i kreirati iluziju viška i tamo gdje ga nema. Preveliki grudnjak i nedovoljno zategnute naramenice, opustit će grudi, pa će cijeli dojam biti voluminozniji nego što bi uistinu trebao biti.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME