Portal 072info

Deset razloga zbog kojih su žene koje čitaju idealni partneri

Možda vam se čini smiješnim, ali osobe koje u eri moderne tehnologije i ekspanzije društvenih mreža čitaju u slobodnom vremenu su veoma dragocjene i rijetke. Još ukoliko sa takvom osobom dijelite zajednička interesovanja, onda ste na pravom putu da kraj sebe imate zanimljivog, intrigantnog i empatičnog partnera.

Pročitajte deset razloga zbog kojih bi trebalo da se zabavljate sa djevojkama koje vole da čitaju (isto važi i za muškarce).

1. Uživa u vremenu samo za sebe.

Osobe koje čitaju znaju kako da se zabava satima bez prisustva druge osobe. Može se desiti da budete zanemareni s vremena na vrijeme dok ne stignu do posljednje stranice omiljenog romana. Sa druge strane, baš zbog toga što znaju kako da uživaju u slobodnom vremenu, neće vam praviti problem ukoliko se duže zadržite na poslu

2. Empata je.

Istraživanja su pokazala da osobe koje čitaju imaju razvijenu empatiju prema drugima, jer često „hodaju u cipelama“ omiljenog junaka. Kada čitate konstantno pokušavate da shvatite karaktere u romanu i da razvijete razumijevanje za njihovo ponašanje.

3. Kritički razmišlja.

Ona je neko sa kim možete da donesete tešku odluku, jer znate da će se potruditi da vam racionalno predoči prednosti i rizike buduće odluke. Osobe koje čitaju imaju razvijene analitičke sposobnosti i bolje se snalaze u naizgled bezizlaznim situacijama.

4. Jednostavno je zabaviti.

Dovoljno je da povedete u knjižaru ili ispred uličnih štandova sa knjigama, i ona je u raju. Onima koji čitaju za avanturu je dovoljna dobra knjiga i mjesto da sjednu.

5. Možete mnogo toga da naučite od nje.

Osobe koje čitaju akumuliraju mnogo činjenica i zanimljivosti, i sposobni su da objasne stvari jednostavnije i konciznije.

6. Radoznala je.

Konstantna želja da otkrije što više priča, informacije i iskustava stalno će držati vezu interesantnom.

7. Saslušaće vas.

Svako ko provodi sate čitajući o tuđim životnim pričama, biće podjednako zainteresovana i za ono što imate reći.

8. Nećete morati da mozgate oko poklona.

Knjiga ili više njih umotane u ukrasni papir sa crvenom mašnom.

9. Njena memorija pamti svaki detalj.

Vaše omiljeno piće? Rođendan vaše majke? Čitanje pospješuje memoriju, a i korisno je biti sa nekim ko će vas podsjećati na bitne detalje u životu.

10. Uticaće na vašu edukaciju.

Najbolja stvar kod osoba koje čitaju je ta što će uticati na vas da i sami počnete sa čitanjem, umjesto što sate provodite na telefonu i društvenim mrežama. A i, mnogo je prijatnije kada ležite jedno pored drugog i čitate zanimljive knjige, umjesto da igrate Candy Crush.

Podijelite članak