Portal 072info

Desetine kuća poplavljeno u Zenici, mještani traže pumpe za vodu

Nekoliko desetina kuća je poplavljeno, a više od stotinu ugroženo uslijed izlijevanja otpadnih voda iz kanala u zeničkom naselju Tetovo gdje su mještani prepušteni sami sebi.

Nekoliko vozila nalazi se ispred kapije kompanije ArcelorMittal Zenica s ciljem blokade rada ove kompanije koja je prema njihovim riječima odgovorna za poplavu koja se dogodila jutros uslijed povećanog nivoa otpadnih voda zbog kiše koja pada.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

U razgovoru za Klix.ba predsjednik Mjesne zajednice Tetovo Samir Kubat je kazao da je već nekoliko puta tokom prošle godine ukazivao kompaniji ArcelorMittal na začepljene kanale koje je potrebno očistiti kako ne bi došlo do katastrofe.

“Niko nije nikada očistio ovaj kolektor otpadnih voda koji ide prema Tetovu od Trokuća. Rekao sam im da će s prvom većom kišom nastati i problemi i evo nastali su. Drveće je izraslo na odvodu, a oni ga nikada nisu očistili”, kazao je Kubat.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da poplavljeno više desetina kuća, a da će taj broj biti puno veći ako kiša nastavi padati. Uzaludno od jutros, kada su istrčali iz kuća, traže pumpe za ispumpavanje vode iz kanala i domaćinstava, ali satima niko još nije došao.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Očajni mještani, kako bi skrenuli pažnju nadležnih u kompaniji ArcelorMittal, ali i u Gradu Zenica odlučili su blokirati ulaz za teretne kamione u ovu kompaniju gdje protestiraju dok čekaju pomoć.

Klix

Podijelite članak
  • 326
    Shares

Počitajte još

ZDK: Vodostaji rijeka u stagnaciji, nivo Bosne u Zenici iznosi 290 cm

Redakcija

Mještani Željeznog Polja cijelu noć spašavali kuće od plavljenja

Redakcija

NAJNOVIJI IZVJEŠTAJ O STANJU U ZDK: Nivo rijeke Bosne u Zenici pet metara (FOTO)

Redakcija