Desetkovani rukometaši BiH gostuju Njemačkoj

r 49

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas gostuje Njemačkoj u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Zbog prolema sa koronavirusom, naš tim će se Nijemcima suprotstaviti sa samo 11 igrača.

Selektor Bilal Šuman na raspolaganju ima Benjamina Burića, Alena Ovčinu, Srđana Predragovića, Nikolu Prcea, Igora Mandića, Ivana Karačića, Ajdina Zahirovića, Mirka Hercega, Hasu Ćosića, Luku Perića i Gafara Hadžiomerovića.

Iz Rukometnog saveza BiH tražili su odgodu meča, ali im EHF nije izašao u susret.

– Imamo odluku EHF-a da moramo igrati bez obzira na stvari koje se dešavaju kod nas. Imali smo spisak od 35 igrača, a od tih 35 igrača čak 20 igrača ne može da bude ovdje. Onda smo se okupili s 18 igrača, desilo nam se to što nam se desilo da smo imali pozitivnih i igrača u izolaciji i ostali smo na 11 igrača. Znamo da to nije dovoljno, ali odluka je takva kakva jeste i mi danas putujemo za Njemačku. Šta reći, to je to i ne možemo izaći iz ove kože. Vidjet ćemo kako će sve to izgledati. Imamo igrače koji nikad nisu igrali zajedno, ali šta ćemo – rekao je Šuman.

Copy

I Nijemci također imaju problema, jer selektor Alfred Gislason ne može računati na tri veoma važna igrača – Andreasa Volfa (Wolff), Filipa Vebera (Philipp Weber) i Štefana Vajnholda (Steffan Weinhold).

Meč između Njemačke i BiH igra se u Dizeldorfu s početkom od 16:15 sati uz direktan prijenos na BHT1 i Areni Sport.

U drugom susretu grupe 2, Austrija je jučer savladala Estoniju s 31:28.

Avaz

Prethodni članakPogledajte kombi preuređen za šverc cigareta
Sljedeći članakDogovoren povratnički meč Adnana Ćatića