Desničar u Srbiji nakon gostovanja na televiziji ekspresno dobio otkaz

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ekstremni desničar Miša Vacić dobio je otkaz u Uredu za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije nakon antologijskog gostovanja u jutarnjem programu srbijanske verzije TV N1 kod novinarke Minje Miletić.

U emisiji “Novi dan” Vacić se činio nepripremljenim za svoj javni nastup i pritom je spomenuo kako su mu savjetovali da ne bi trebao gostovati. U videu koji se pojavio na YouTubeu vidi se dio emisije kada se nakon neugodnih pitanja novinarke požalio da je žedan i da ga ničime nisu ponudili.

“Mogu li dobiti čašu vode?”, upitao je Vacić nakon što je 11 puta izbjegao odgovoriti na pitanja novinarke ko ga je iz Vlade Srbije pozvao da radi u Uredu za Kosovo i Metohiju.

“Ne možete sad dobiti vodu dok traje razgovor”, odgovorila mu je novinarka.

“Niste me ponudili ničim otkako sam došao. Ni sa čime…”, požalio se snuždeni Vacić. Nakon što je ipak dobio čašu vode, Vacić je novinarku optužio za totalitarizam.

“Ponašate se toliko totalitarno! Samo što ne tražite drvo i konopac na koje biste me objesili samo zato što sam srpski nacionalist koji je prihvatio da prati politiku Vlade Srbije i da revidira svoje stavove iz onoga što vi smatrate možda ekstremnim u nešto što vam također možda smeta, a što su stavovi ove vlade Srbije…”, kazao je Vacić.

Istoga dana Miša Vacić je dobio otkaz u Uredu za Kosovo i Metohiju. Kako javlja Blic, Marko Đurić, direktor Ureda, izjavio je da se Vacić “očigledno nije snašao u državnoj upravi”, dok je prethodnih dana uporno demantirao da je Vacić postavljen za njegovog savjetnika.

Pogledajte kompletan video:

fokus.ba
GODISNJICA
MARKETING