Desničarska stranka iz Hrvatske traži žicu na granici sa BiH

Klub zastupnika Hrvatski suverenista u Saboru Hrvatske smatra da Hrvatska, obzirom na sve veći priliv ilegalnih migranata i sve češće incidente, kako bi zaštitila svoje granice ujedno i vanjske granice EU mora pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku ali i krenuti postavljati zaštitne žice.

Iz saborskog Kluba Hrvatskih suverenista u četvrtak su u saopćenju naveli da je, s obzirom na sve veći priliv ilegalnih migranata u Republiku Hrvatsku, što rezultira i sve češćim incidentima, krajnje vrijeme da se povuku radikalni potezi kako bi se zaštitile hrvatske granice ali i sama sigurnost hrvatskih građana u pograničnim područjima.

Radikalne mjere

Upozoravaju da najnoviji incident s ilegalnim migrantima i njihovim pucanjem po hrvatskoj policiji, samo pokazuje da se bez radikalnih mjera problem ilegalnih migranata neće riješi ti ili bar umanjiti.

– Hrvatska mora kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i vanjske granice Evropske unije pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku ali i krenuti postavljati zaštitne žice, jer je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatski teritorij – navode Hrvatski suverenisti.

Spriječili ih da uđu

Davor Božinović obavijestio je ranije danas da je u toku kriminalističko istraživanje o okolnostima pucnjave s teritorija BiH, a kojoj su u srijedu svjedočili hrvatski policajci na graničnom području kod Rakovice, nakon što su grupu ilegalnih migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku.

Karlovačka policija ranije je saopćila da su policajci, koji su grupu ilegalnih migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku, svjedočili pucnjevima na graničnom području u mjestu Koranski Lug kod Rakovice.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE