Destinacije koje možete posjetiti u 2021. godini

5 2

Uprkos početku vakcinacije, pandemija koronavirusa i dalje je daleko od kraja. Ipak, mnogi se ljudi na svijetu nadaju kako će u ovoj godini biti mnogo više prilika za putovanja koja su mnogima najviše nedostajala u 2020. godini.

S obzirom da brojne svjetske države i dalje imaju različit pogled na pandemiju koronavirusa, a samim tim i različite mjere zaštite, iz ove perspektive jako je teško planirati putovanja u 2021. godini, međutim, ako države krenu sa masovnijom vakcinacijom stanovništva, moguće je očekivati i otvaranje granica i samim tim veliki broj turista. Ukoliko do toga dođe, ovo su neki od najzanimljivijih dijelova svijeta koje možete posjetiti u ovoj godini.

Antartik

Kontinent koji je i dalje na vrhu liste želja mnogih putnika iako iza sebe krije mnoštvo opasnosti. Upečatljiva nepregledna bjelina, voda, i rijetke životinje, zaista su iskustvo koje se može doživjeti jednom u životu, a s obzirom da će se sa ovog kontinenta krajem godine jedino moći vidjeti potpuno pomračenje Sunca, mnogi će turisti htjeti doživjeti to iskustvo.

  • Antartik idealna destinacija za sve avanturiste Antartik idealna destinacija za sve avanturiste

     

Disney parkovi

Kada bi djeca odlučivala, svaki porodični odmor uključivao bi posjet Disneyjevim tematskim parkovima širom svijeta. Disneyjevi parkovi su tokom 2020. godine doživjeli brojne transformacije, a brojne inovacije bit će zvanično predstavljene tokom 2021. godine što je svakako razlog više da se i posjete.

  • Disneyjevi parkovi su tokom 2020. godine doživjeli brojne transformacije Disneyjevi parkovi su tokom 2020. godine doživjeli brojne transformacije

     

Egipat

Država nevjerovatne historije i kulture u ovoj godini očekuje značajniji broj turista. Ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da će se neki od najslavnijih egipatskih artefakata ove godine naći u Velikom egipatskom muzeju blizu piramida u Gizi, Egipat može mnogima biti idealna destinacija za provesti odmor u 2021. godini.

  • Država nevjerovatne historije i kulture Država nevjerovatne historije i kulture

     

Italija

Iako je ova evropska zemlja u 2020. godini svima ostala u pamćenju po izuzetno velikoj stopi smrtnih slučajeva zbog koronavirusa, mnogi se nadaju kako će nova godina donijeti i manji broj zaraženih što će ponovno Italiju učiniti jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija. I pored toga, mnogi turistički djelatnici u ovoj zemlji pokušali su iskoristiti vrijeme pandemije kako bi svoje turističke kapacitete unaprijedili te pripremili sve za dolazak turista u novoj godini.

IZVORAvaz
Prethodni članakNEOBAVEZNO SA… AMER GOJAK: Najveći sam zabavljač u svlačionici
Sljedeći članakKinezi sve manje stupaju u brak, vlasti zabrinute zvaničnim podacima