Portal 072info

Detalj kod papučice za gas otkrio ko stoji iza likvidacije Strahinje

strahinja 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policija raspolaže operativnim podacima da su osobe, koje su postavile eksploziv ispod automobila Strahinje Stojanovića, avgusta 2018. godine u Zemunu, to učinile i prije četiri dana u Novom Beogradu.

Da ista ekipa stoji iza oba napada, svjedoče određeni materijalni tragovi, prikupljeni na jednom i drugom mjestu zločina. Prvi put je mladi Zemunac izbjegao smrt, ali je u nedjelju podlegao povredama. U oba slučaja na vozilima, ispod sjedišta vozača, bila je postavljena paklena naprava. Prvi put je Stojanovića spaslo to što je izašao iz automobila i krenuo nazad u stan po zaboravljeni mobilni telefon.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Napadači su tada vidjeli trenutak kada se približio svom “audiju”, ali ne i kad je krenuo nazad. Aktivirali su daljinski eksploziv i tada je teško povrijeđena njegova djevojka, Špankinja. Ona se dugo oporavljala u bolnici od strašnih opekotina zadobijenih u detonaciji.

– Tada su na licu mjesta u zemunskom naselju Nova Galenika prikupljeni određeni dokazi i materijalni tragovi, a neke informacije su dobijene i vještačenjem ostataka, kako “naprave” tako i automobila – navodi sagovornik “Novosti” iz istrage.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– I poslije ovog uviđaja, prije tri dana, prikupljeni su tragovi i konkretna saznanja, koja ukazuju na direktnu povezanost aktera ova dva događaja. Čak je korišćen isti plastični eksploziv.

Prema riječima sagovornika, naprave su “izrađene” na gotovo identičan način, a u obe situacije postavljene su u blizini papučice za gas. Ovog puta, nažalost, ubice su sačekale da Stojanović pokrene auto i izazvali su detonaciju dok je upravljao džipom “BMV iks 5”. Stojanović je sahranjen danas na Novom bežanijskom groblju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)