DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA BOSANCA NA ŽENU U ŠVICARSKOJ: Ona je prvo pokušala sve sakriti!

Podijelite vijest

Buchs1Idilično mjestašce Buchs u kantonu Aargau u Švicarskoj (na slici) potresao je ovih dana događaj kakav se ne pamti, a o njemu su se raspisali mediji u brojnim zapadnim zemljama.

Jedna 59-godišnja žena završila je u bolnici gdje su doktori morali izvaditi geler iz njenog stomaka. Kako su već prenijele agencije i u našoj regiji na nju je bombu nasred ulice bacio 55-godišnji Bosanac, njen suprug s kojim se razišla.

Međutim isplivali su novi zanimljivi detalji o ovom slučaju. Naime, policijska istraga koja je još uvijek u toku pokazala je da je žena pokušala sakriti incident, iako je to bilo poprilično teško budući da je detonacija polupala prozore na jednoj obližnjoj kući, što je teško moglo proći nezapaženo. Osim toga, na licu mjesta su pronađeni tragovi eksplozije.

Uglavnom, žena ga je prijavila ga tek oko sat vremena nakon što se dogodio, a zatim ga je pokušala minimizirati, dajući izjavu da ima samo manju povredu prsta.

Ali, pregled u bolnici pokazao je da se i u njenom stomaku nalazi geler i žene je trpjela velike bolove. Sada se dobro oporavlja.

Istražioci su, skupa sa Forenzičnim institutom u Cirihu otkrili da je granata koja je bačena na ženu, zapravo bila ručna bomba, ručno i napravljena negdje na području bivše Jugoslavije i to dosta davno, vjerovatno čak u vrijeme ratova u prvoj polovini devedesetih.

Muškarac je uhvaćen u nedjelju, na granici Italije u Chiasso, u kantonu Ticino, nakon što je bio u kratkom posjetu svojoj domovini. Motivi zbog kojih je napao ženu još uvijek nisu sasvim jasni, ono što se zna je da je svemu prethodila kraća rasprava.

doznajemo.com