Portal 072info

Detalji filmske potjere na ulicama Zenice: Autostoperi pretukli i izbacili vozača

Nakon filmske potjere u subotu oko 21 sat u Zenici uhapšen je Nikola Đ. a koji je prije toga oteo automobil na području Doboja.

Prema saopštenju MUP Zeničko-dobojskog kantona policija je na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića uspjela okončati potjeru za Nikolom Đ. iz Doboja, a prilikom pretresa policija je kod njega pronašla i 7,9 grama droge i pištolj.

Iako su pojedini portali prenijeli da je prilikom hapšenja Nikola Đ. pucao na policiju, u MUP ZDK to je demantovano, piše Euroblic.

Sve je počelo još u Doboju kada je M. M. na jednoj raskrsnici u svoju “opel korsu“ primio dva autostopera.

On nije ni slutio šta će se desiti tokom ove vožnje. Dolaskom u Begov Han kod Žepča stoperi su rekli vozaču da se zaustavi i da će oni tu izaći. Vozač M. M. nije ništa slutio i i zaustavio je automobil.

Njih dvojica su tada napali M. M., te ga pretukli i izbacili iz vozila i uputili se u pravcu Zenice. Za to vrijeme povrijeđeni vozač je uspio doći do policijske stanice i ispričao policiji šta je bilo.

Potom su policajci putem radio-veze uspostavili kontakt sa kolegama iz Zenice, te je započeo lov na bijelu “opel korsu”.

Pošto se u Zenicu može ući pravcem iz Doboja i iz Sarajeva, razbojnici su krenuli na onaj dalji, ulaz iz pravca Sarajeva, kako bi zavarali policiju.

Međutim, ukradena “korsa” je ipak brzo locirana. Prema prvim policijskim informacija negdje na području Zenici drugi napadač je izašao iz vozila, a Nikola je nastavio vožnju.

Nakon što ju je uočila, policijska patrola se nije odvajala od bijele “korse”, i davala znakove vozaču da se zaustavi, ali on to nije želio. Nikola Đ. je potom ušao na Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, krećući se brže od 100 kilometara na sat. Pokušavši da umakne patroli naglo je skrenuo, te udario u drvo, a “korsa” se okrenula nekoliko puta.

Kada se vozilo zaustavilo, policajci su savladali Nikolu Đ. prije nego što je izašao iz vozila. Policija nastavlja istragu i radi na pronalasku druge osobe koja je učestvovala u razbojništvu nad M. M. i otmici vozila.

Komesar čestitao na hapšenju

Nakon uspješne potjere za kradljivcem automobila, policijski komesar MUP ZDK Semir Šut je čestitao zeničkim policajcima na izvedenoj akciji i hapšenju.

Povrijeđeni Dobojlija nalazi se u žepačkom Domu zdravlja, jer je izgubio značajne količine krvi, te mu se utvrđuje stepen povreda.

fokus.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box