Detalji i motiv svirepog ubistva u manastiru: Krvi je bilo na sve strane, monah je na samrti uspio reći ime napadača?

Detalji i motiv svirepog ubistva u manastiru: Krvi je bilo na sve strane, monah je na samrti uspio reći ime napadača?

Policija je privela jednog muškarca za kojeg se sumnja da je na mjesto zločina dovezao Banjalučanina Dragana Ševu koji se sumnjiči da je sinoć nožem usmrtio monaha manastira Glogovac kao i da ga je nakon zločina odvozio osumnjičenog.

Monah Stefan je uboden dva puta jednom ispod srca jednom u grudni koš. Zločin se desio u manastirskom objektu gdje je navodno osumnjičeni i večerao.

Kako se nezvanično navodi, radi se o osobi koja je ima problema s narkoticima i koja je često dolazila u manastir te je poznata monasima. Iz objekta je nestalo oko 100 KM pa se sumnja da je motiv zločina koristoljublje.

Napadač je nakon zločina pobjegao, a teško ranjeni monah uspio je pozvati drugog monaha i reći mu da je ranjen.

Prema nekim informacijama, navodno je uspio reći i ime napadača. Iako su mu pokušali u lokalnom domu zdravlja pomoći, ubrzo je podlegao.

Navodi se i da je muškarac koji je sa mjesta zločina odvezao osumnjičenog nakon privođenja policiji rekao da nije znao da se desio zločin kada ga je vozio, pišu Nezavisne.

U prostoriji u kojoj je ubijen monah, prizor je bio stravičan, a nakon ovog monstruoznog zločina bilo je krvi na sve strane.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica