Detalji napada na službeni automobil Cvijanović na M-17: Napadač je otrgnuo rotaciono svjetlo, bacio ga …

Predsjednica RS-a, Željka Cvijanović, nije bila u službenom automobilu koji je jučer napadnut kod Mostara, saznaje Srpskainfo od izvora bliskih Kabinetu predsjednika RS-a.

Te navode potvrđuju i jučerašnje javne aktivnosti predsjednice RS-a Cvijanović u kojima nije bilo nikakvih najavljenih posjeta Mostaru, odnosno Hercegovini.

Ona je tokom dana u svom kabinetu u Banjoj Luci razgovarala sa norveškim ambasadorom u BiH, a navečer, sa političkim vrhom RS-a i Srbije u Novom Sadu, prisustvovala obilježavanju 27. godina od “Oluje”.

– Vozilo se kretalo magistralnim putem kod Mostara, bez rotacije, kada mu je nepoznati vozač “Hyundai-a” prepriječio put. U tom trenutku je vozač iz pratnje predsjednice RS uključio rotaciju na automobilu, da bi mu dao do znanja da je automobil službeni. Međutim, napadač je otrgnuo rotaciono svjetlo, bacio ga pored puta i pobjegao. Vozač iz Službe predsjednice RS-a je uspio da fotografiše napadača, njegov automobil i registarske oznake, tako da ne bi trebalo da bude problema pri identifikaciji. Ne zna se šta bi mogao da bude motiv napada, čak postoje sumnje da se radilo o pokušaju pljačke ili otmice automobila, ne znajući o kojem vozilu se radi – tvrdi izvor Srpskainfo.