DETALJI NESREĆE U VOGOŠĆI: Bježao sam iz kuće, a tlo mi je propadalo pod nogama…

Podijelite vijest

U naselju Svrake nedaleko od Vogošće pokrenulo se klizište usljed čega je srušeno osam kuća, a više njih je ugroženo, javlja novinska agencija Patria. Kako je za NAP potvrdio Samir Čekić, koji stanuje 200 metara od klizišta, kazao je da je ovo mjesto i ranije bilo kritično.

Trenutno se vrši evakuacija mještana, a na licu mjesta su tri Hitne pomoći. Kako javlja reporter NAP-a s lica mjesta, veliki broj stanovnika ovog mjesta napustio je svoje kuće, a među mještanima vlada opća panika.

– Komšija mi je ispričao da je bježao iz kuće, a da mu je tlo propadalo pod nogama. Narod je uplašen, žene vrište – kaže Čekić.

U Domu zdravlja Vogošća saznajemo da ima više povrijeđenih, a da je više Hitnih pomoći upućeno na mjesto nesreće. Iz Štaba civilne zaštite Općine Vogošća kažu da teže stradalih osoba nema, ali da je načinjena velika materijalna šteta.

– Dva povrijeđena pacijenta I. S. (1991) i A. T (1988) primljena su na Kliniku urgentne medicine i trenutno im se radi dijagnostika – kaže za NAP Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Sve ekipe civilne zaštite, vatrogasaca i spasilačke službe su na mjestu nesreće. Trenutno je nestalo struje na ovom području, javlja reporter NAP-a.

Nap.ba